Sahte ümitler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu için New York’a seyahatinden önce yaptığı basın toplantısında “Şunu açık ve net olarak ifade etmek isterim; bundan sonra dünyanın hiçbir ülkesi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu için New York’a seyahatinden önce yaptığı basın toplantısında “Şunu açık ve net olarak ifade etmek isterim; bundan sonra dünyanın hiçbir ülkesi, hiçbir bölgesi FETÖ ve militanları için güvenli bir sığınak değildir ve olmayacaktır” dedi.

Çünkü “Biz her platformda, FETÖ ve elebaşının karanlık yüzünü deşifre etmeye, bu terör örgütünün Türkiye ve diğer ülkeler için oluşturduğu tehdidi dile getirmeye, dostlarımızı da uyarmaya devam edeceğiz. Her tarafta örgütün inine girmeyi sürdüreceğiz.”

Bu sözler, Türkiye’de bu yapının geleceği üzerine tahminlerde bulunan ve muhtemel ki “bazı ümitler” üreten herkes için önemli bir uyarı mahiyetini taşıyor.

Hani şu, diaspora tasavvurları... Türkiye’yi dünyadaki herhangi bir ülke kategorisine indirgeme, dünyada çalışıp Türkiye’yi kuşatma, Türkiye’yi Amerika’ya, Avrupa’ya dövdürme ve sözümona “Fetih” için geri dönme... Bunun için dayanın mesajları. Cezaevlerini medrese-i yusufiye haline getirme çağrıları... Yani bir gün oradan çıkıp zaferi kutlama tahayyülleri...

İşte tam bu hesaplar için diyor ki Cumhurbaşkanı Erdoğan “Boşuna hayal kurmayın. Her gittiğimiz yerde bu fesat yapısını anlatacağız ve orası onlar için güvenli sığınak olmaktan çıkacak.”

O yapının kaçanlarına bir şey söylemenin anlamı var mı bilmem. En başta söylediğim gibi sadece şunu derim: Dünyanın hiçbir ülkesi ve sağ-sol hiçbir yönetim, böyle bir paralel devlet yapılanmasına hayat hakkı tanımaz.

Belki şunu da söylemek lazım bugün: Sadece ülkenize karşı kullanılırsınız, eğer düşmanlık malzemesi olabilecek nitelikte iseniz ve sonra çöpe atılırsınız.

 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.180 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 761 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Erdoğan için zor zamanlar 18 Nisan 2024 | 5.374 Okunma İsrail ya da Amerika İran’ı dövseler... 16 Nisan 2024 | 1.053 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar