Ruz-i mahşerde 15 Temmuz'un hesabı

15 Temmuz’un 3. yıldönümü. Bir darbe girişimi, bir millet direnişi ve Türkiye’nin içine girdiği yeni süreç. Şüphesiz olağanüstü bir durum.

Ülkenin kimyası etkilenmiş. Bu üç yıl içinde Türkiye bir “15 Temmuz hesaplaşması” yaşadı. Davalar açıldı, ağır mahkumiyetler verildi, bürokratik yapı içinde tasfiyeler gerçekleşti.

Zaman zaman yaptırımlarda aşırı gidildiği iddialarından doğan “mağduriyet”söylemi dile geldi.

Bütün bunlarla birlikte darbe girişimi dahil her türlü “Fesad”ın merkezinde gözüken Yapı çok net soruları cevaplamaktan kaçındı. İktidarın uygulamalarından “Mağduriyet” doğmasını, kendisine yöneltilen tüm fesad iddialarının da bu görüntü arasında kaybolup,  kitlelerin bağlılığının devam etmesi beklendi.

Bağlı kitlelerin zihninin çok net olmadığını tahmin edebiliyorum. “Mağduriyetler”in, asıl “Günah Üssü”nü perdelediğini de biliyorum.

Ama bir gün var. Ruz-i mahşer diye bildiğimiz bir gün. Her şeyin ayan-beyan ortaya çıkacağı bir gün. Diller itiraf etmese bile ellerin, ayakların, hatta derilerin tanıklık edeceği bir gün.

Allah’a ve Ahiret Günü’ne iman edenler bunu bilir.

Dini metinlerde hem Ruz-i mahşeri bilip hem de “Allah görmüyor – Ahiret hiç gelmeyecekmiş ” gibi davrananların büyük bir aldanış içinde oldukları ifade edilmiştir. 

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ekonomide geldik “dipsiz kuyu”ya... 28 Mart 2024 | 2.097 Okunma Yarı yarıya düşüş işaret mi? 26 Mart 2024 | 6.625 Okunma Gazze için bir şey yapamama hali 24 Mart 2024 | 801 Okunma İstanbul için farklı bir kayyım formülü mü? 22 Mart 2024 | 1.319 Okunma Bahçeli buralara nasıl geldi? 21 Mart 2024 | 5.566 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 4 yorum