Rusya ile gerilim ve Yeni kabine

Suriye’de Rusya ile sık sık tekrarlanan sınır ihlalleri ve uyarılar ile artan sürtünmenin nihayet angajman kurallarının devreye sokulup bir Rus uçağının düşürülmesi ile kıvılcıma...

Suriye’de Rusya ile sık sık tekrarlanan sınır ihlalleri ve uyarılar ile artan sürtünmenin nihayet angajman kurallarının devreye sokulup bir Rus uçağının düşürülmesi ile kıvılcıma dönüştüğü gün, yeni Bakanlar Kurulu’nun da açıklandığı gün oldu. 

Kuşkusuz Rus uçağının düşürülmesi Suriye konusunu yepyeni bir merhaleye sokacağı gibi, Türk - Rus ilişkilerini de, Türkiye - NATO, NATO - Rusya ilişkilerini de yeni kararlar vermeye zorlayacak. Önümüzde her bakımdan sıcak günler olacağını söylemek yanlış olmaz.

Tabii günün hadisesi beklenen Bakanlar Kurulu listesinin açıklanması idi.

Liste açıklandı.

Ak Parti üç dönemdir iktidarda ve bu dördüncü kabine, aynı zamanda Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı, Davutoğlu’nun Başbakan olduğu ilk Ak Parti kabinesini oluşturuyor. Bu, kabinenin her iki liderin ortak bileşkesini ifade etmesi bakımından önem taşıyor.

Kabineye ilişkin en genel gözlemi ifade etmek gerekirse, bu tanıdık bir kabine. Tanıdık, çünkü Ak Parti 14 yıldır vitrinde, bu dördüncü hükümet dönemi ve Ak Parti’nin farklı platformlarda önde olan isimleri, belki farklı rollerde ama yeniden bakanlık koltuğunda ya da partiden bakanlığa transfer edilmiş durumdalar.

Mahir Ünal, hemşehrim, mesela, Meclis’te de çok aktifti, şimdi Kültür bakanı oldu. Mustafa Elitaş yine grup yönetiminden Ekonomi bakanı oldu. Süleyman Poylu partide etkindi, şimdi Çalışma Bakanı oldu. Faruk Çelik Çalışma Bakanı idi, orada çok başarılı idi, Urfa’nın tozunu toprağını yuttuktan sonra şimdi Tarım, Hayvancılık ve Köyişleri Bakanı oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Etki ajanlığı - Bumerang üretimi 14 Mayıs 2024 | 743 Okunma Özgür Özel’in kritik sınavı 12 Mayıs 2024 | 782 Okunma Kaybolan ruh nasıl kazanılacak? 10 Mayıs 2024 | 1.625 Okunma Cicim ayları ne kadar sürer? 09 Mayıs 2024 | 2.116 Okunma “Adalet özürlü” olarak mı gideceksiniz? 07 Mayıs 2024 | 2.356 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar