Paris - Silvan - Antalya

Paris’te korkunç terör saldırısı. Ardından olağanüstü hal ilanı. Yani olması gereken olağanüstülük. Hiç şüphesiz Fransa teröre karşı kendini savunmak için elinden geleni...

Paris’te korkunç terör saldırısı. Ardından olağanüstü hal ilanı. Yani olması gereken olağanüstülük. Hiç şüphesiz Fransa teröre karşı kendini savunmak için elinden geleni yapacak.

Amerika 11 Eylül saldırısında teröre karşı benzeri bir refleksi göstermişti. Öyle ki, o refleks, yoldan geçen esmer kişilerin potansiyel terörist algısıyla derdest edilmesine kadar uzanmıştı.

Muhtemel ki Fransa’da da bu terör saldırısının ardından sivil alan “AB kriterleri”nin hiç uğramayacağı alan haline gelecek.

Bunlar ülkelerin kaçınılmaz refleksleri durumunda.

Bu refleks bazen toplumları da terörize ediyor ve terörle hiç alakası olmayan insanların sokakta hedef haline gelmesine yol açıyor.

Gelelim Silvan’a.

Bir süredir Silvan’da güvenlik operasyonu var ve bizde bazıları, güvenlik birimlerinin orada uyguladığı sokağa çıkma yasağını yadırgıyor. Avrupa’dan insan hakları gözlemcilerini çağıran bile var. Oysa bir terör örgütü 100 bin nüfuslu bir ilçeye el koymaya, orada egemenlik ilan etmeye kalkışıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Etki ajanlığı - Bumerang üretimi 14 Mayıs 2024 | 51 Okunma Özgür Özel’in kritik sınavı 12 Mayıs 2024 | 777 Okunma Kaybolan ruh nasıl kazanılacak? 10 Mayıs 2024 | 1.623 Okunma Cicim ayları ne kadar sürer? 09 Mayıs 2024 | 2.115 Okunma “Adalet özürlü” olarak mı gideceksiniz? 07 Mayıs 2024 | 2.356 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar