Muhafazakâr camianın gündemi

Muhafazakâr camianın buluşma zeminleri bir çok soru ile hareketleniyor. İşte bazıları:

-Babacan ve Davutoğlu’nun şansları var mı, ne kadar?

-Babacan ve Davutoğlu’nun ilişkileri nasıl? Birleşme ihtimalleri var mı? Birleşmeme ihtimallerinin ağırlıklı olduğu söylentileri ne kadar doğru ve bu neden kaynaklanıyor?

-Babacan ve Davutoğlu’nun partileşmelerinin Ak Parti’ye etkisi ne olur? 2023 seçimlerinde Ak Parti için risk söz konusu mu?

-Babacan’ın Türkiye insanının liderlik profili içinde karşılığı var mı? Ya da Babacan açısından alışılmış liderlik profillerini dengeleyecek başka bir liderlik hazırlığı mı söz konusu? “Eşitler arasında birinci olma” konumu, sürdürülebilir bir konum mu, diğer eşitlerin baskın olma durumunda kaos, ya da birincinin güçlendikçe “başat lider” olabilme ihtimali nasıl tolere edilebilir? Batı’da son zamanlarda gelişen aradan çıkıp ipi göğüsleme imkanı Türkiye’de ne kadar mümkün olabilir?

-Davutoğlu’nun nerede karşılığı var, Babacan’ın nerede? Babacan ve Davutoğlu için Ak Parti bünyesinde ikenki icraatları izahı gerekli bir bagaj oluşturmakta mıdır?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ekonomide geldik “dipsiz kuyu”ya... 28 Mart 2024 | 1.743 Okunma Yarı yarıya düşüş işaret mi? 26 Mart 2024 | 6.569 Okunma Gazze için bir şey yapamama hali 24 Mart 2024 | 799 Okunma İstanbul için farklı bir kayyım formülü mü? 22 Mart 2024 | 1.316 Okunma Bahçeli buralara nasıl geldi? 21 Mart 2024 | 5.562 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar