MHP ile ittifak sorunlu mu?

Ak Parti’nin mevcut sistem içinde MHP desteğini “Eli mahkûm” konumunda kabul ettiği bir gerçek. Yüzde 50 artı 1 gerçeği böyle söylüyor. Ak Parti’nin geçmişte MHP’ye karşı ciddi rezervleri vardı. Ama son süreçte MHP desteğine mahkûm hale gelindi.

Türkiye siyasetinde herhangi bir partinin HDP ile birlikteliği yoğun tartışma konusu. HDP’nin Kandil ya da PKK ile ilişkisi bu parti ile her türlü yan yana gelişi problemli hale getiriyor. Şu sıralar yoğun biçimde Millet İttifakı’nın ve daha çok da o yapının paydaşı olan İyi Parti’nin HDP ile de ortak hareket edip etmediği tartışılıyor. Hesap belli, bu tartışmalar sonucu İyi Parti ya da HDP’nin Millet İttifakı’ndaki konumu değişirse, iktidar karşısındaki blok çatlamış olacak.

Peki MHP ile ittifak sorunlu mu?

HDP ile ilişkinin sorunlu olmasından yola çıkıp, böyle bir soruya gelinir mi? Ne demek bu? MHP ile HDP’yi aynı kefeye mi koyuyoruz yani?

Siz bu soruyu sorun ben de Bahçeli’nin Çakıcı ile ilgili sözlerinin ne anlama geldiğini ve bu anlamın Ak Parti’yi ilgilendirip ilgilendirmediğini sorayım. 

Bahçeli çok açık bir söz söyledi: “Çakıcı benim dava arkadaşımdır.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.172 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 761 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Erdoğan için zor zamanlar 18 Nisan 2024 | 5.373 Okunma İsrail ya da Amerika İran’ı dövseler... 16 Nisan 2024 | 1.053 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum