Metinler tamam şimdi sıra heyecanda

Karar Gazetesi Yazarı Ahmet Taşgetiren'in bugünkü (29.11.2022)''Metinler tamam şimdi sıra heyecanda'' başlıklı yazısı.

6’lı Masa şu ana kadar metin hazırlamakta oldukça iyi performans sergiledi. Mutfak fena çalışmıyor. 6 partinin hukukçuları, ekonomistleri düzenli toplanıyor, kafa kafaya veriyor, ortaya iyi metinler çıkarıyor. Dün kamuoyu ile paylaşılan “Anayasa değişiklik paketi” de böyle bir mutfak çalışması ile ortaya çıktı. Paketin “Şimdi Demokrasi Zamanı” ifadesine denk düşen bir muhteva taşıdığı açık. “İnsan onuru”nu ilke edinen, önceleyen, devlete insan onurunu koruma görevi veren ve tüm sistemi adaleti, hukuk önceleyerek yeniden tanzim eden bir anayasa metni ile karşı karşıyayız.

Demek ki siyaset mutfakla sınırlı kalsa 6’lı Masa huzur içinde çalışmasını sürdürecek.

Ancak siyasetin o olmadığını Masa’yı paylaşanlar dahil herkes çok iyi biliyor. İktidar olacaksınız, projelerinizi hayata geçireceksiniz ve ülkeyi içinde kıvrandığı sıkıntılardan kurtaracaksınız.

Bunun için de halkın oyu lâzım. Halkın sizinle aynı heyecanı paylaşır hale gelmesi, size inanması, umut bağlaması, sizi desteklemesi lazım.

Orada durum ne?

Orada size yönelik heyecan mı etkili yoksa, iktidara, iktidarın sembol kişiliği Erdoğan’a tepki...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kim itiraz etmeliydi? 29 Mart 2024 | 970 Okunma Ekonomide geldik “dipsiz kuyu”ya... 28 Mart 2024 | 3.003 Okunma Yarı yarıya düşüş işaret mi? 26 Mart 2024 | 6.744 Okunma Gazze için bir şey yapamama hali 24 Mart 2024 | 803 Okunma İstanbul için farklı bir kayyım formülü mü? 22 Mart 2024 | 1.320 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar