Küresel misyon, Diyanet, Görmez

Prof. Dr. Mehmet Görmez’in Diyanet İşleri Başkanlığı görevinin 5 yıl daha uzatılması isabetli bir karar olmuştur.  Görmez Hoca gerek ilmi birikimi, gerek dünyanın gidişatı konusundaki vukufiyeti...

Prof. Dr. Mehmet Görmez’in Diyanet İşleri Başkanlığı görevinin 5 yıl daha uzatılması isabetli bir karar olmuştur. 

Görmez Hoca gerek ilmi birikimi, gerek dünyanın gidişatı konusundaki vukufiyeti, gerek İslam dünyasındaki gelişmelerine yönelik yaklaşımları ve gerekse kişilik özellikleri ile o makamı bihakkın dolduran bir simadır.

Bu özellikler bir Diyanet İşleri Başkanı için bence hayati değerdedir.

İlmi birikim, İslam’ı iyi ve doğru bilmek, İslam’ın geçmiş 14 asırlık bilgi mirasına vakıf olmak ve ondan bugün için doğru çıkarımlar yapabilmek gibi boyutları ihtiva ediyor. Parçalı saplantılardan kendini koruyabilmek de bunun içine giriyor.

Dünyanın gidişatına vakıf olmak, Müslümanların ona yönelik mes’uliyetlerini tayinde büyük önem taşıyor. Muhammed İkbal “Dünyanın gidişatından Müslümanlar sorumludur” diyor. Bunu yüklenebilmek için hem o gidişatı doğru okuyabilmek hem de ona tekabül edecek yetkinliğe kavuşmak lazım. İslam’ın çok farklı zeminlerde “Dünya gündemi” olduğu çağımızda Diyanet İşleri Başkanı Müslümanlara ufuk açabildiği ölçüde o görevin içi dolmuş olacaktır.

İslam dünyasındaki gelişmeleri görmek, okumak ve doğru çıkarımlar yapmak, sade bir Müslüman için bile hayati önemde iken, Diyanet İşlerini deruhte etmek, çok daha etkin bir bakış derinliğini, çözümlemeyi ve yol açmayı hayati bir sorumluluk haline getirir. Mesela ben isterim ki Diyanet İşleri Başkanımız, “Neden İslam dünyasında terör var, bundan nasıl kurtulabiliriz?” sorusunun cevabını ortaya koyabilsin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel’in kritik sınavı 12 Mayıs 2024 | 776 Okunma Kaybolan ruh nasıl kazanılacak? 10 Mayıs 2024 | 1.623 Okunma Cicim ayları ne kadar sürer? 09 Mayıs 2024 | 2.115 Okunma “Adalet özürlü” olarak mı gideceksiniz? 07 Mayıs 2024 | 2.356 Okunma Eğitimi ne yapmalı? 05 Mayıs 2024 | 862 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar