Korona günlerinde eğitim

Okulların tatili mi uzadı uzaktan eğitim süreci mi? Koronavirüsün tecrit – izolasyon uygulaması sebebiyle okulların kapanmasını tatil diye nitelerseniz tatil uzadı, bu süreçte bile eğitimin aksamaması için uzaktan eğitimin devreye sokulduğunu düşünürseniz, uzaktan eğitim süreci uzadı.

Uzaktan eğitim yüz yüze eğitimin yerini tutmayabilir, ama çağımızda ses – görüntü intikalinin sağladığı imkanlar ve bilginin “Çin’de dahi olsa elde edilmesi” zarureti, uzaktan eğitimi hem kaçınılmaz kılıyor hem büyük bir kolaylık olarak insanlığın hizmetine sunuyor. 

Düşünülmeli ki, bugün büyük alim olarak tanıdığımız simalar, o bilgilerini elde etmek için çoğu zaman o günün şartlarında kimi zaman aylarca yürümek pahasına uzun seyahatler yapmak zorunda kalmışlardır. Bugün o bilgileri dünyanın bilmem neresindeki kütüphanesinden bir dokunuşla elde etme imkânı var. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 37 Okunma Erdoğan için zor zamanlar 18 Nisan 2024 | 5.229 Okunma İsrail ya da Amerika İran’ı dövseler... 16 Nisan 2024 | 1.042 Okunma Atatürk anayasası-1924 14 Nisan 2024 | 635 Okunma Sonuca üzüldüm mü sevindim mi? 12 Nisan 2024 | 2.508 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar