Korkular- sistemin gücü

İktidar yanlısı medyaya çok yansıyor, yer yer de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin sözlerine yansıyor. Belki iktidar yanlısı medya, Cumhurbaşkanı’nın bu yönde bir...

İktidar yanlısı medyaya çok yansıyor, yer yer de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin sözlerine yansıyor. Belki iktidar yanlısı medya, Cumhurbaşkanı’nın bu yönde bir stratejik değerlendirmesi olduğu kanaatiyle böyle hareket ediyor. 

Neden bahsediyorum?

Bu yazı birbiriyle bağlantılı iki konuyu analiz edecek.

“Korkular” dediğim şu: İktidar cenahı 31 Mart seçimlerinde Ankara, İstanbul gibi sembolik değeri bulunan şehirlerde seçimi muhalefet adayları kazandığı takdirde, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne yönelik bir meşruiyyet tartışması başlatılacağını, peşinden de Gezi olayları benzeri sokak hareketleriyle Erdoğan’ın devrilmek isteneceğini söylüyor. Örnek olarak da Venezuella’da Maduro’nun karşı karşıya bulunduğu durumu gösteriyorlar. Bu tarz olayların dış desteğe de kavuşacağını, hatta ABD’nin Erdoğan’ın yerine mesela Kılıçdaroğlu’nu başkan atayabileceğini iddia ediyorlar.

Ne denir?

- Evet, muhalefet sembol şehirlerde kazanırsa, bir meşruiyyet tartışması açar. Gezi olaylarına benzer sokak hareketleri yapmak ister. ABD vs. gibi Erdoğan karşıtı odaklar, bu hareketlere ümit bağlayıp, desteklemeye yönelebilirler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.048 Okunma Erdoğan için zor zamanlar 18 Nisan 2024 | 5.353 Okunma İsrail ya da Amerika İran’ı dövseler... 16 Nisan 2024 | 1.049 Okunma Atatürk anayasası-1924 14 Nisan 2024 | 636 Okunma Sonuca üzüldüm mü sevindim mi? 12 Nisan 2024 | 2.510 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar