Kin ve nefret okumaları

Bir yazı şöyle bitiyor: “Ahmet Bey: Bütün bunlar bir tarafa yazılıyor.”Bir başkası ise “Bundan böyle, gözüm ve kulağım sende olacak!” dedikten sonra “suratıma Kürdistan...

Bir yazı şöyle bitiyor: “Ahmet Bey: Bütün bunlar bir tarafa yazılıyor.”
Bir başkası ise “Bundan böyle, gözüm ve kulağım sende olacak!” dedikten sonra “suratıma Kürdistan tokadı indireceği”nden söz ediyor. 

İlki Ümit Kıvanç imzasını taşıyor, ikincisi ise Kadir Amaç’a ait. Ümit Kıvanç“Riya Tabirleri” isimli kendi blogunda 16 Ekim’de yazmış, Kadir Amaç PKK yanlısı bir sitenin yazarı. Onun yazısı tam bir kusmuk.

Tehditte buluşmuşlar.

Ümit Kıvanç’ı bugüne kadar hiç okuduğumu hatırlamıyorum. Bir ara Taraf’ta yazıyordu, bakıp geçiyordum. Bu yazısından da 20 Ekim’de T24’te dolaşırken haberdar oldum.

T24’te yazı “Ümit Kıvanç: Ahmet Taşgetiren Kürt kıyımına taş döşüyor” başlığı ile verilmiş. Blogtaki başlık daha vahşi: “Taşgetiren’in ‘katli vaciptir’ yazısı.”

Yazıyı okudum, doğrusu insanların okuduklarından ne anladıkları ya da anlamadıklarına göre zeka seviyeleri ölçülüyor olsa, benim yazıma böyle bir yorum getirmenin sadece zeka sığlığına işaret olacağı kanaatine varırdım.

Kıvanç, benim Star’daki 15 ekim tarihli “Yoldaşlar moldaşlar” başlıklı yazımı değerlendiriyor ve ondan benim “Kürtlerin katli vaciptir” gibi bir kanaat belirttiğime dair sonuç çıkarıyor.

Ne demişim o yazıda: “Sol, Kürtleri taşıyıcı anne olarak kullanmak istiyor” demişim. “Kürtler var, Kürtler var, iş, içindeki cevherin niteliğinde” demişim. Bir kısım Kürd’ün bu zihniyetle enfekte olduğunu söylemişim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Etki ajanlığı - Bumerang üretimi 14 Mayıs 2024 | 773 Okunma Özgür Özel’in kritik sınavı 12 Mayıs 2024 | 782 Okunma Kaybolan ruh nasıl kazanılacak? 10 Mayıs 2024 | 1.625 Okunma Cicim ayları ne kadar sürer? 09 Mayıs 2024 | 2.116 Okunma “Adalet özürlü” olarak mı gideceksiniz? 07 Mayıs 2024 | 2.356 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar