‘Kılıçdaroğlu gündemi’

Karar Gazetesi Yazarı Ahmet Taşgetiren'in bugünkü (31.05.2022)''‘Kılıçdaroğlu gündemi’'' başlıklı yazısı.

Siyasette bir “Kılıçdaroğlu gündemi” oluştuğu doğru. İster geliştirdiği muhalefet diliyle, ister Cumhurbaşkanlığına adaylık ihtimali ile, ister destekçilerinin ister eleştirenlerin ilgisi ile, hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tüm muhalefeti ona “indirgeme” ve onu “yıpratma” stratejisi ile şu sıralar isminden en çok bahsedilen kişilerden birinin Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu görmek gerekiyor.

Burada akla gelen şu sorular üzerinde düşünmek lazım:

-Bu “gündemde olma” stratejisi Kılıçdaroğlu’nun çizdiği çerçevede mi oluşmaktadır? Yani diyelim kendisi 6’lı yapının Cumhurbaşkanı adayı olmayı, masanın diğer 5 üyesinin de adaylığını onaylamasını istiyor…. Gündeme geliş biçimiyle bunun daha kolay gerçekleşeceğini mi planlamış, ya da onun adına bu mu planlanmıştır? Ya da acaba masanın diğer üyeleri Kılıçdaroğlu veya bir başkasının kendisini aday olmadan önce halk kantarına vurmasını, oradan “seçilebilirlik onayı” almasını, ondan sonra adaylık konusunun konuşulabilir hale geleceği görüşünde midirler?

-İkinci soru, Kılıçdaroğlu veya 6’lı yapıdan herhangi bir liderin...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarikatlar, medya ve görünürlük 25 Nisan 2024 | 78 Okunma Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.182 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 761 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Erdoğan için zor zamanlar 18 Nisan 2024 | 5.376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar