Kerameti kendinden menkul

İktidarın yeni ekonomik yönelişinden söz edildiğinde tam bir “kerameti kendinden menkul” durumu yaşıyoruz.Kimse “Hazretler”in kerametine inanmıyor, ama o kendisinin keramet sahibi olduğuna ve yaptıklarının...

İktidarın yeni ekonomik yönelişinden söz edildiğinde tam bir “kerameti kendinden menkul” durumu yaşıyoruz.

Kimse “Hazretler”in kerametine inanmıyor, ama o kendisinin keramet sahibi olduğuna ve yaptıklarının öyle bir keramet niteliği taşıdığına inanıyor.

O arada da bazı saflarımız, insanları “Hazret” vasfına büründürdüğü için yaptıklarında “Keramet” aramaya devam ediyorlar. Politik hesaplar da bu insanlar üzerinden yürüyor. Ama gelinen noktada onların bile saf duygularının kullanıldığı hüsranına kapılıp derin bir hayal kırıklığına düştüğünün emareleri gözleniyor.

Sorun, etrafınızda ekonomiye biraz aklı erenlere. İş adamlarına sorun, esnafa sorun, çiftçiye sorun, işçiye sorun, ekonomi okumuş insanlara sorun, medyadan tanıdıklarınıza sorun, mutfaktaki annelere sorun, iş aramaktan canı çıkmış gençlere sorun, var mı bir Allah’ın kulu, burnunun ucunu gördüğünü iddia eden? Umutlu bir gelecek kurgusu yapan var mı?

Var mı Merkez Bankası’nın yaptığını gerçekten bilerek...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayıplı konu 19 Mart 2024 | 1.646 Okunma İktidar et – ekmek kuyruklarını ne zaman görecek? 17 Mart 2024 | 1.023 Okunma Refah ile DEM arasında 15 Mart 2024 | 1.473 Okunma Kampanyada stratejik hata 14 Mart 2024 | 3.196 Okunma Erdoğan’ın “2 milyarlık” hayıflanması 12 Mart 2024 | 3.462 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar