Kemal Ural Bey için...

Küçük Şey Yoktur’un, İnançsızlığın Anatomisi’nin, Tohumların Valsi’nin yazarı... O şirin Şule çocuk dergisinin mimarı... Kemal Ural Bey dar-ı bekaya göç etti. Taa 1...

Küçük Şey Yoktur’un, İnançsızlığın Anatomisi’nin, Tohumların Valsi’nin yazarı... O şirin Şule çocuk dergisinin mimarı... Kemal Ural Bey dar-ı bekaya göç etti. Taa 1 Kasım’da... Benim defnedildikten sonra haberim oldu. Oğlu, sevgili Ali Ural’ı aradım, haberimin olmadığına çok üzüldü, “Sizin ayrı bir yeriniz vardı babamın yanında” dedi. Bunu biliyordum, o yüzden cenazede bulunamamaya çok üzüldüm. Son kitabını şu ifadelerle imzalamıştı: “Sevgili Ahmet Taşgetiren’e... Yeni bir nesil için işte gözyaşlarım, işte çırpınan kalbim.”

Kemal Bey’le 1995 Şubat’ında Altınoluk için bir mülakat yapmıştık. Geniş bir sohbet. Neler neler sormuşuz, neler neler söylemiş. Bulun okuyun derim Altınoluk arşivinden... Burada onun için rahmet dileklerimi ve fatihalarımı gönderirken, o mülakatta yer alan ve bugün İslam dünyası için çok derin anlamlar taşıyan bir soru - cevabı sizlerle paylaşmak isterim. İşte şöyle:

Taşgetiren- Dünya nereye gidiyor? Dünyaya baktığınızda yüreğinizde beliren ilk duygu ümit mi, endişe mi? İslam dünyası için düşünceleriniz neler? Küçük şeyler üzerinde hassasiyet gösterilen bir medeniyet çağı yeniden inşa edilebilecek mi?

Kemal Ural- Ne zaman dünyaya bakılsa, iki şey görülür: Tohumlar ve meyveler. Meyveler sonuç, tohumlar başlangıçtır. Sevilen ya da yerilen her şey, onların eseridir. Sahnede düşen, yükselen grafiği her zaman onlar çizer.

Her tohum kendi geleceğinin rüyasını görür ve “yarınlar bizim!” şarkısını söyler. Her tohum kendi meyvesini verir. Bu onun kaderidir.

Her şeyin bedeli var. Sonunda her şeyin gerçek yüzü görünür. Gerçeğe karşı bir süre dirense de, insan yanılgısını bir gün mutlaka anlar.

Dünyanın gidişi!.. Hiç tasvire gerek yok. Durum iç açıcı değil. Bir ders çıkarılabilecek mi, budur önemli olan.

İnsan hakikate karşı daima borçlu kalır. Gerçeğe göz kapamak kolaydır. Fakat insan, aldanmak için yıllarca verdiğini, sonra faizleriyle öder.

Şaşırmaya gerek yok... Zaman, piyonlarını ağır, fakat emin adımlarla sürer. O küçümsenen, görülmeyen küçük şeylerdir hep, ürperten olaylarla dünya sahnesine gelen.

Dünya, ektiği tohumların meyvesini topluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.067 Okunma Erdoğan için zor zamanlar 18 Nisan 2024 | 5.354 Okunma İsrail ya da Amerika İran’ı dövseler... 16 Nisan 2024 | 1.049 Okunma Atatürk anayasası-1924 14 Nisan 2024 | 636 Okunma Sonuca üzüldüm mü sevindim mi? 12 Nisan 2024 | 2.510 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar