Katilin IŞİD’çi olması sizi tatmin eder mi?

Bir çevreden yazılanlara-söylenenlere bakıyorum, mesela katliamın arkasından IŞİD’in çıkmasını çok da istemiyorlarmış gibi bir görüntü veriyorlar. Onlara göre IŞİD çıksa...

Bir çevreden yazılanlara-söylenenlere bakıyorum, mesela katliamın arkasından IŞİD’in çıkmasını çok da istemiyorlarmış gibi bir görüntü veriyorlar. Onlara göre IŞİD çıksa ne olur, çıkmasa ne olur! Onlar daha çok Erdoğan’ı ya da Davutoğlu’nu vuracak bir gerekçe üretme peşindeler.

Katliamın hangi amaca hizmet ettiği de onları ilgilendirmiyor. O yüzden mesela, “Bu katliam Türkiye’yi istikrarsızlığa sürüklemek ve Ortadoğu’daki oyun gücünü yok etmek amacına yönelik olabilir” tarzı yorumlar onlar için alaka göstermeye değmez yaklaşımlar. Adeta “Türkiye Ortadoğu’da olsa ne olur olmasa ne olur!” diyorlar. Bu yüzden bölge içinden veya dışından herhangi bir devletin bu tür vahşi katliamlarda rolü olabileceği ihtimalini akıllarına bile getirmiyorlar.

Çünkü o tür ihtimallerin, “asıl düşman”ı, yani Tayyip Erdoğan veya Ahmet Davutoğlu’nu hedeften uzaklaştıracağını hesaplıyorlar.

“Ölüm rantı” diye bir gerçeklik var ne yazık ki.

Demirtaş ilk günkü çıkışlarıyla o ölüm rantının peşinde olduğunu gösterdi.

Ve Demirtaş yalnız değil.

Onun için diyorum, bilinçli veya bilinçsiz, bomba patlar patlamaz, hedefe Türkiye’nin Cumhurbaşkanı’nı ve Başbakan’ını koymakta tereddüt etmeyen zihniyet, niyeti bu olmasa bile, sırf “Ölüm rantı elden gitmesin” diye gerçek katilleri gizlemekten başka bir şey yapmış olmuyor. 

Bu katliamdan Cumhurbaşkanı’nı ve Başbakan’ı sorumlu tuttuğunda elinize ne geçecek? Bir cevabınız var mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Etki ajanlığı - Bumerang üretimi 14 Mayıs 2024 | 6 Okunma Özgür Özel’in kritik sınavı 12 Mayıs 2024 | 776 Okunma Kaybolan ruh nasıl kazanılacak? 10 Mayıs 2024 | 1.623 Okunma Cicim ayları ne kadar sürer? 09 Mayıs 2024 | 2.115 Okunma “Adalet özürlü” olarak mı gideceksiniz? 07 Mayıs 2024 | 2.356 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar