Kadın,şiddet, cinsellik, aile vs...

Türkiye’de kadına şiddet var mı? Var tabii. Kadına da şiddet var, erkeğe de var, çocuğa da var. Yer yer toplumun geneline var. Hayvana şiddet var.

Erkek şiddet uyguluyor, kadın şiddet uyguluyor, anne-baba çocuğa şiddet uyguluyor, çocuklar anne-babaya şiddet uyguluyor, ergenler birbirine şiddet uyguluyor, devlet topluma şiddet uyguluyor.

İçimizde “hukuk hassasiyeti” epeyce örselenmiş durumda. Gücü gücü yetene hukuku ile altta kalan eziliyor.

***

Cinsellik alanında savruluş sürecine girmişlik söz konusu.

2004 yılında Neşe Düzel’e Radikal için Avrupa Birliği üzerine bir mülakat vermişim. “Zina”nın suç sayılıp sayılmamasının tartışıldığı günler…O mülakatın gazeteye yansıyan başlığı “AB ile sorun cinsellikte çıkacak” şeklinde olmuş. Şöyle bir konuşma geçmiş aramızda:

“-Peki. Avrupalıların yaşam biçiminde hoşunuza gitmeyen neler var?
-Avrupa’yı gezdim. Cinsel savrulma var. Aile konusunda çok ciddi sorunlar yaşanıyor. Almanya’da, Fransa’da evlilik dışı ilişki yaygınlaşmış. Evlilik kalmamış hatta. Önemli ölçüde evliliğin bittiği bir toplum söz konusu orada.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.026 Okunma Erdoğan için zor zamanlar 18 Nisan 2024 | 5.342 Okunma İsrail ya da Amerika İran’ı dövseler... 16 Nisan 2024 | 1.049 Okunma Atatürk anayasası-1924 14 Nisan 2024 | 636 Okunma Sonuca üzüldüm mü sevindim mi? 12 Nisan 2024 | 2.510 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar