İyi ki Karar var

Heyecanlar, öfkeler, tutkular dorukta iken farklı söz söylemek zordur. Karar onu yapmaya çalışıyor. Çünkü Gazeteci ya da Yazar olma sorumluluğu onu gerektirir. Aslında diyelim iktidar, tüm muhalefetin varlığını bu anlamda değerlendirebilir.

Önce söyleyeyim: Bu yazı bir övünme, kendi kendini güzelleme yazısı değildir. Bir misyonun hakkını teslim etme yazısıdır.

“İyi ki”nin devamına “Türkiye için” yazılabilir, “iktidar için” yazılabilir, “muhalefet için” yazılabilir, “dindarlar için” yazılabilir, “temel insani değerleri önemseyenler” için yazılabilir, hatta “bu gazetenin sesinden rahatsız olanlar için bile” yazılabilir.

12 Eylül öncesinde keşke Karar gibi bir gazete, ya da onun yazarları gibi insanlar çıksaydı da, sokaktaki ülkücü – solcu gençlere “Yapmayın, birbirinizin canına kıymayın, bu bir oyun, sizin canınız üzerinden oyun oynayanlar var, yarın her biriniz için idam kararları verilir, yan yana darağacına götürülür ya da on yıllarca yan yana ranzalarda cezaevlerinde gençliğiniz tükenir” diyebilseydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ekonomide geldik “dipsiz kuyu”ya... 28 Mart 2024 | 2.097 Okunma Yarı yarıya düşüş işaret mi? 26 Mart 2024 | 6.625 Okunma Gazze için bir şey yapamama hali 24 Mart 2024 | 801 Okunma İstanbul için farklı bir kayyım formülü mü? 22 Mart 2024 | 1.319 Okunma Bahçeli buralara nasıl geldi? 21 Mart 2024 | 5.566 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar