İran'da jeton düşüyor mu?

Katar krizi patlak verir vermez İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'inuçağa atlayıp Türkiye'ye gelmesi önemli bir hadiseydi. Eğer anlamı şu ise: - Bu coğrafyada İran ile Türkiye iletişim halinde bulunmazsa...

Katar krizi patlak verir vermez İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'inuçağa atlayıp Türkiye'ye gelmesi önemli bir hadiseydi. Eğer anlamı şu ise:

- Bu coğrafyada İran ile Türkiye iletişim halinde bulunmazsa herkes büyük felaketlerle karşı karşıya kalabilir.

Ak Parti'nin ilk iktidar yıllarında önemli bir mesai alanının dış politika olduğunda kuşku yok. Bir yandan Batı (Amerika - Avrupa) ile iyi ilişkiler geliştirilirken, diğer yandan da İslam dünyası ile ilişkiler gibi hayati bir başlık vardı.

Sonuçta Refah çizgisinden gelen bir siyasi kadro vardı ve bu kadronun önceliğinin İslam dünyası ile ilişkiler olması tabii idi. Ama Ak Parti liderliği, “Denge”yi önemsedi ve Batı ile ilişki meselesini Refah'tan farklı gördü.

Ak Parti'nin İslam dünyası ile ilişki alanı da daha az bir hassasiyeti gerekti

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.118 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 761 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Erdoğan için zor zamanlar 18 Nisan 2024 | 5.373 Okunma İsrail ya da Amerika İran’ı dövseler... 16 Nisan 2024 | 1.053 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar