İktidar et – ekmek kuyruklarını ne zaman görecek?

"Cumhurbaşkanı ve bakanlar, enflasyonu durduracaklarına meydanlara çıkıp ya da esnaf gezip, bu arada muhalefeti suçlayıp belediye seçimleri için propaganda yapıyorlar” tarzındaki eleştiriye büyük hak...

"Cumhurbaşkanı ve bakanlar, enflasyonu durduracaklarına meydanlara çıkıp ya da esnaf gezip, bu arada muhalefeti suçlayıp belediye seçimleri için propaganda yapıyorlar” tarzındaki eleştiriye büyük hak veriyorum.

Hakikaten, mesela İstanbul’da sokağa yansıyan kent yoksulluğuna baktıktan sonra, Cumhurbaşkanı’nın kendine has üslupla meydanlarda yaptığı tiratlar boş geliyor. Güçlü bir ses tonuyla konuşuyor ama toplum beklentileri açısından bakıldığında içi boş sözler söyleniyor.

Sonra iktidarın başkan adaylarının, söz gelimi Murat Kurum’un ya da Turgut Altınok’un “Bizi başkan yaparsanız emekliye şunu, dar gelirliye bunu vereceğiz” tarzındaki söylemleri de söz meclisten dışarı ama, halkı aptal yerine koyma anlamına geliyor. Hiçbir politik tavrı olmayan, diyelim ucuz ekmek, ya da et kuyruğunda bilmem kaçıncı kişi olarak sıraya girmiş insanlar bile, “Gelin bir kere de siz gece yarısı sıraya girin, ya da bize verilen maaşlarla bir hafta geçinin” diyerek ortadaki absürt gerçeği haykırıyorlar.

Ağlıyor insanlar. Öfkeli insanlar. “Utanıyoruz, ya da bizi bu hale getirenler utansın”...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Akşener - Ağalığın ve liderliğin raconu 26 Nisan 2024 | 3.490 Okunma Tarikatlar, medya ve görünürlük 25 Nisan 2024 | 4.133 Okunma Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.543 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 765 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.165 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar