İHA’nız SİHA’nız olursa...

Kandil’i nokta atışı ile vurduk ve terör örgütünün lider kadrosunun önemli isimlerini saf dışı bıraktık. Nasıl oldu bu?

Binlerce metre yukarda gözlem yapan İnsansız Hava Araçlarımız (İHA) görüntüledi, savaş uçaklarımız havalandı ve yerdeki fesat elemanlarını kuş gibi avladı.

Bir zamanlar İHA’larımız yoktu, Amerikalıların gözü ile görüyorduk, yani onlar göstermeyince görmüyorduk, teröristler bizim çocuklarımızı avlıyordu. İHA geliştirdik. Sonra Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA)nı geliştirdik, şimdi laser güdümlü bomba ile gökten nokta atış yapabiliyoruz.

İHA’mız, SİHA’mız var ama henüz (yerli ve milli) savaş uçağımız yok. Bir dönem ABD’den aldığımız savaş uçaklarımızın elektronik kodlarını bile İsrail tanzim ediyordu, sonra onu da kendimiz yapmaya başladık.

Başarı kendimizle geliyor. Bu açık.

Öğrencilerle yaptığım sohbetlerde “İHA’nız – SİHA’nız olursa teröristi siz avlarsınız, olmazsa onlar sizi avlar” diyorum.

Kudüs ya da Golan tepeleri Türkiye’de de gündem. Gazze de gündemimiz, Kırım da. Bir ara Bosna için, Kosova için içimiz yanmıştı.

Kudüs acısını gideremediğimiz için zaman zaman Kabe’nin başına bir iş gelir mi, diye sormaktan kendimizi alamıyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.092 Okunma Erdoğan için zor zamanlar 18 Nisan 2024 | 5.354 Okunma İsrail ya da Amerika İran’ı dövseler... 16 Nisan 2024 | 1.049 Okunma Atatürk anayasası-1924 14 Nisan 2024 | 636 Okunma Sonuca üzüldüm mü sevindim mi? 12 Nisan 2024 | 2.511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar