İçerden bir HDP-PKK sorgulaması

Altan Tan, benim 1970’lerden beri arkadaşım, üniversite yıllarından beri memleket meselesine kafa yormuş bir isim. İslami hassasiyet içinden sistem sorununa bakmış, oradan Kürt sorununun nasıl halledileceğine dair...

Altan Tan, benim 1970’lerden beri arkadaşım, üniversite yıllarından beri memleket meselesine kafa yormuş bir isim. İslami hassasiyet içinden sistem sorununa bakmış, oradan Kürt sorununun nasıl halledileceğine dair düşünce üretmiş bir aydın. HDP ile ciddi ideolojik farklılıkları bulunduğu kanaatindeyim ama orada siyaset yapıyor. Bana göre orada da bir tür “Akil adam” konumunda. Orada ne kadar belirleyici olduğu ise tartışmalı.

Seçimlerden önce Cumhuriyet’ten Selin Ongun’a verdiği mülakattan bazı bölümleri sizlerle paylaşmıştım. Şunları söylemişti:

“Kürt halkının yüzde 84.2’si hendek kazmaları, devrimci halk savaşı dedikleri pozisyonu benimsemiyor. Halka rağmen devrim olmaz. Yakarak, yıkarak, halkın yarısını perişan ederek elde edeceğiniz sonuç barış değil. Pirus zaferi, o da zafer değildir.”

Şimdi, seçimlerin ardından, HDP’nin milletvekili sayısının 80’den 59’a indiği bir noktada yine söz söyleme zamanı. Selin Ongun’a konuşuyor.

Seçimlerden hemen sonra “AKP ile koalisyon asla” tavrını yanlış bir siyasi hamle” olarak niteliyor.

“PKK’nin, YDG-H’nin savaşı şehir merkezlerine taşıması, demokratik özerkliği sadece öz savunma ve hendeğe indirgeyen davranışı yanlıştı, yanlışta ısrar edildi ve HDP’nin gücü bunu önlemeye yetmedi” diyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Etki ajanlığı - Bumerang üretimi 14 Mayıs 2024 | 35 Okunma Özgür Özel’in kritik sınavı 12 Mayıs 2024 | 777 Okunma Kaybolan ruh nasıl kazanılacak? 10 Mayıs 2024 | 1.623 Okunma Cicim ayları ne kadar sürer? 09 Mayıs 2024 | 2.115 Okunma “Adalet özürlü” olarak mı gideceksiniz? 07 Mayıs 2024 | 2.356 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar