İç sancı Güvenlik sorunu

İktidar (özellikle Ak Parti’ye söylüyorum) farkında mı bilmem ama, bu bodoslama gidiş derinlerde çok ciddi bir “güvenlik sorunu”na dönüşüyor.

Diyelim dışarda “yalnızlaşma” sorunu yaşıyorsunuz ve tamamen haklısınız. Olmaz ya, olmamalı ya, dostları artırmanın bir yolu bulunmalı ya, hiçbir ülke, dostsuz güvenliğini garantide görmez ya, ama her hamlede haklıydınız ve diyelim ki etrafınız düşmanla çevrili hale geldi…

Diyorum ki hiç olmazsa “iç insicam”ınız olmalı. Çünkü o da bir güvenlik konusu. İçerde sağlam olursanız, dışarda oluşacak tüm güvenlik problemlerini göğüsleme imkanınız olur. Ama içerde sancılı iseniz, içerisi, dış sorunları sizin gibi görmemeye başlıyorsa, içerde insanlar, bedenlerinde dışarda oluşan güvenlik sorunlarından çok daha etkili yaralar olduğunu düşünüyorlarsa, işiniz zor demektir.

Bugün “iç insicam” konusunu tahlil edeceğim onun için.

Belki şöyle düşünülebilir: İçerde ne olursa olsun bizim insanımız, dışarda güvenlik sorunu ortaya çıktığı takdirde her şeyi bir kenara bırakır ve ülke güvenliğini önceler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kim itiraz etmeliydi? 29 Mart 2024 | 795 Okunma Ekonomide geldik “dipsiz kuyu”ya... 28 Mart 2024 | 3.000 Okunma Yarı yarıya düşüş işaret mi? 26 Mart 2024 | 6.726 Okunma Gazze için bir şey yapamama hali 24 Mart 2024 | 803 Okunma İstanbul için farklı bir kayyım formülü mü? 22 Mart 2024 | 1.320 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar