“İbadet” katmanına sesleniş

Hani “Altı ibadet”, “Ortası ticaret” “Üstü ihanet” diye ifade edilen bir katmanlaştırma var ya... İşte onun “İbadet katmanı”na seslenmek istiyorum. Üstü “darbe girişimi”...

Hani “Altı ibadet”, “Ortası ticaret” “Üstü ihanet” diye ifade edilen bir katmanlaştırma var ya... İşte onun “İbadet katmanı”na seslenmek istiyorum.

Üstü “darbe girişimi” dahil “savaş”ı sürdürüyor. Onlara en başta “Bu savaşın en büyük kaybedeni siz olursunuz” diye seslendim, “Sadece Tayyip Erdoğan değil Kılıçdaroğlu bile tahammül etmez paralel yapıya, hatta sadece Türkiye değil, dünyanın hiçbir ülkesi tahammül etmez paralel yapıya, vazgeçin bu yoldan” diye seslendim. Dinletemedim. “Obama oradaki okulları kapatsa ona karşı savaşa soyunur musunuz?” diye sordum, “Soyunmazsınız, ama Tayyip Erdoğan’ı gözünüze kestirdiniz, yanılıyorsunuz” dedim. Hatta “Mutfak bütçesinden para ayırıp öğrenci bursu veren, Boğaziçini derece ile bitirip, annesini tek başına bırakıp karın tokluğuna öğretmenlik yapmaya Moğolistan’a giden gençlere bu savaşın yükünü taşıtmayın” diyle seslendim. Dinletemedim. “Abla”ları Çağlayan Adliyesi önüne taşımaya kadar vardırdılar militanlığı. Onlar fesadın içine boylu boyunca atladı ve bundan sonra ceremesini çekecekler.

Ortadaki “Ticaret” katmanının bir kısmı kısa yoldan yeni vaziyet aldı, durumu idare etmeye, salvoyu savuşturmaya çalışıyor.

Gelelim “İbadet” katmanına...

Cumhurbaşkanı Erdoğan her ne kadar 17/25 Aralıktan sonra hala orada duranların tercihte bulunmuş olacaklarını ifade ediyorsa da ben sahayı bildiğim için hala orada bir “Gri alan” bulunduğunu düşünüyor, aidiyetlerin kolay değişemediği düşüncesiyle yeniden o alanın kalbine, dimağına hitap etmek gerektiğini düşünüyorum. Onun için de;

-Darbe girişimini görün, diyorum. Darbe ister Pensilvanya tarafından planlanmış olsun, ister başka bir “Üst akıl”ın projesi olsun, darbenin içinde Gülen’e bağlı elemanların rol aldığını görün. Böyle bir şey için mi hazırlanmıştınız, bunu sorgulayın. Devlet içine nüfuz etmiş insanların, hakimlerin, savcıların, emniyet kadrolarının bir gün, dindar bir kadroyu alaşağı etmek için mi planlandığını sorgulayın.

-Türkiye’nin bütün dindar toplulukları bu yapıya tavır aldı, bunu görün. Bazan anneniz - babanız bile FETÖ’nün yanında değil, Tayyip Erdoğan’ın yanında. Milletin sağduyusu sizin için hiçbir anlam taşımıyor mu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ekonomide geldik “dipsiz kuyu”ya... 28 Mart 2024 | 2.671 Okunma Yarı yarıya düşüş işaret mi? 26 Mart 2024 | 6.667 Okunma Gazze için bir şey yapamama hali 24 Mart 2024 | 802 Okunma İstanbul için farklı bir kayyım formülü mü? 22 Mart 2024 | 1.320 Okunma Bahçeli buralara nasıl geldi? 21 Mart 2024 | 5.566 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar