Her yönüyle Muharrem İnce vak’ası

Seçim sürecinde memlekette bir “Muharrem İnce vak’ası” yaşandığı bir gerçek. İnce hiç olmazsa bunu başarmıştır. Cem Uzan’ın 2002 seçimlerinde başardığını da...

Seçim sürecinde memlekette bir “Muharrem İnce vak’ası” yaşandığı bir gerçek. İnce hiç olmazsa bunu başarmıştır. Cem Uzan’ın 2002 seçimlerinde başardığını da başarır mı? Bu soru şimdilerde “Tayyip Erdoğan’a seçimi kazandırır mı?” şeklinde formüle ediliyor.

“İnce vak’ası”nı yazmaya herhalde “Yiğidi öldür hakkını yeme” özdeyişinden başlamak lazım.

Elhak “Adam” iyi konuşuyor. Dinlemek zevk veriyor. Rakibe yüklendiğinde haklı sebepler buluyor. Ses tonu iyi. Halkın içinden geliyor dense yanlış olmaz. Halkla ilişkileri iyi. Halka yakınlık noktasında örnekler verirken zorlanmıyor. Ülke sevgisi fark ediliyor. Memleket için yapılması gerekenleri sıraladığında doğru tespitlere ulaştığı görülüyor. Çalışkan. Atak. Gece gündüz demiyor. İddialı. Hırslı da. Bunlar siyasetçi için iyi vasıflar.

Ama siyasetçinin başarısı bunlarla sınırlı değil. Belki “Baht” gerekiyor. Derler ya “Taht baht işi” diye. Öyle midir bilmem ama başarı için çok güçlü bir örgütün gerektiğinde kuşku yok.

İşin bu tarafı “hesap” işi....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarikatlar, medya ve görünürlük 25 Nisan 2024 | 3.855 Okunma Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.310 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 764 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.163 Okunma Erdoğan için zor zamanlar 18 Nisan 2024 | 5.381 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar