HDP ne işe yarar?

Doğu-Güneydoğu’da yükselen terörün en büyük etkiyi, HDP’yi eskilerin deyimiyle “keenlemyekün - sanki yok gibi” hale getirmekte gösterdiği çok net bir gerçekliktir.  Bölgede Kandil’in...

Doğu-Güneydoğu’da yükselen terörün en büyük etkiyi, HDP’yi eskilerin deyimiyle “keenlemyekün - sanki yok gibi” hale getirmekte gösterdiği çok net bir gerçekliktir. 

Bölgede Kandil’in planlaması ile bir silahlı özyönetim cinayeti işleniyor, mabetler, okullar, evler... Masuniyeti korunmuş alanlar olmaktan çıkmış, ilçe ilçe şehirler can çekişiyor, onbinlerle ifade edilen “Kitlesel Göçler” bölgeyi neredeyse bir demografik arındırma vakıası ile karşı karşıya bırakmış.

HDP ne yapıyor?

Şu andaki girişimlere bakılırsa, sadece hendeklerin ve barikatların arkasındaki eli silahlı, maskeli ve gerçekten kim oldukları bilinmeyen tiplerin varlık gerekçesini savunmaya adamış durumda.

Kurşunlu Camii’nin bahçesinde bir polis suikast silahı Kanasla, belli ki çok uzaklardan ateş edilerek başından vurulmuş.

HDP’nin her milletvekiline sormak istiyorum:

Kim bu Kanas kullanıcısı? Biliyor musunuz? Onlara da YDG-H’li ya da Kandil savaşçısı diye sahip çıkıyor musunuz?

Söyleyin, şu anda hangi öz yönetime sahip çıkıyorsunuz?

Devlet, bir örgüt bir ilçeye el koyduğunda onu görmezlikten gelemez.

Aslında, diyelim Diyarbakır’ın 9 milletvekilini almış bir parti olarak, HDP’nin, YDG-H’ye “Sur’a, Silvan’a nasıl el koyarsınız?” diye seslenmesi gerekmiyor mu?

Orada yaşayan insanların silahlı militanların oluşturduğu olağanüstü hal ya da sıkıyönetim durumuna maruz kalması HDP’yi hiç rahatsız etmiyor mu?

Evet, niye var HDP? Ne işe yarar?

TBMM’de grubu var. 59 milletvekili gibi önemli bir ağırlığa sahip. Devlet içinde rolü bulunuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Etki ajanlığı - Bumerang üretimi 14 Mayıs 2024 | 139 Okunma Özgür Özel’in kritik sınavı 12 Mayıs 2024 | 777 Okunma Kaybolan ruh nasıl kazanılacak? 10 Mayıs 2024 | 1.625 Okunma Cicim ayları ne kadar sürer? 09 Mayıs 2024 | 2.115 Okunma “Adalet özürlü” olarak mı gideceksiniz? 07 Mayıs 2024 | 2.356 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar