HDP ile ilgili bazı sorular

HDP’nin Türkiye siyasetindeki varlığı ve konumu önümüzdeki günlerde de en çok konuşulacak konulardan olacak gibi gözüküyor.

HDP’nin Türkiye siyasetindeki varlığı ve konumu önümüzdeki günlerde de en çok konuşulacak konulardan olacak gibi gözüküyor.  

HDP tartışmasının ana ekseni terörle arasına mesafe koyup koymaması noktasında toplanıyor.  

Bugün konunun netleşmesi amacıyla hem bu konuda hassas olan kamuoyuna hem de bizzat HDP’nin kendisine bazı sorular sormak istiyorum.  

-İlk soru HDP’nin İmralı ile ilişkisine dair olsun. Şayet HDP’den “İmralı ile arasına mesafe koysun” talebinde bulunuluyor ise, “İmralı’nın şu andaki pozisyonunun ne olduğu” düşünülüyor, sorusunu sormak gerekiyor. Şundan dolayı: İmralı devlet kontrolünde ve İmralı’da oturan zat, seçimlerde devletin ya da iktidarın istediği, kamuoyuna duyurulmasında sakınca görmediği hatta seçim sonuçlarını etkilemesi umudunu taşıdığı bir mektubu yazdı, gönderdi, okuttu. Yani resmen İmralı, HDP’nin politikalarının karşısında yer aldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarikatlar, medya ve görünürlük 25 Nisan 2024 | 4 Okunma Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.181 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 761 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Erdoğan için zor zamanlar 18 Nisan 2024 | 5.375 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar