Had bildirme gündemi

“Bu kadına haddini bildirin!” Bu cümleyi kim duysa hatırına hemen Ecevit’in Meclis kürsüsünden öfke sağanağı halinde Merve Kavakçı’ya yönelik hitabını hatırlayacaktır.

 O sözlere “Dışarı dışarı” çığlıklarının eşlik ettiğini de… Merve Kavakçı Meclis’e giren ilk başörtülü milletvekili idi ve o günün CHP zihniyeti de Ecevit’te ete-kemiğe bürünmüştü. Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP adına “başörtüsü karşıtlığı” bagajından kurtulmak için çırpındığı bir süreçte, bu defa bir CHP grup başkanvekili, yine Meclis’te, Ak Parti grup başkanvekili Özlem Zengin’e karşı aynı sözleri telaffuz edince, ister istemez Kılıçdaroğlu’nun tüm farklı çabaları “CHP hiç değişmemiş” değerlendirmelerinin altında ezildi, gitti. Biraz damara basma işi var mıydı? Evet vardı. Ecevit’le ABD başkanı Clinton’un o bilinen fotoğrafı. Kaykılmış bir Clinton ve karşısında ellerini birbirine kenetlemiş bir Türkiye Başbakanı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarikatlar, medya ve görünürlük 25 Nisan 2024 | 52 Okunma Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.181 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 761 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Erdoğan için zor zamanlar 18 Nisan 2024 | 5.375 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar