Güç, imkân, mühlet

Bu üç kelime, şu an Ak parti Genelbaşkan Vekili statüsünde bulunan Numan Kurtulmuş’a ait. Milliyet’ten Abdullah Karakuş’a tam bir sayfalık mülakat vermiş, orada “Yeni Türkiye” adına dünyaya mesaj” bağlamında kullanıyor bu üç kelimeyi.

Ona göre “Sürekli devinim halinde bulunan dünya dengesinde giderek güçlenen yeni bir Türkiye var.”

Numan Bey üç şey istiyor Allah’tan: Güç, İmkan, Mühlet.

Sonra “Türkiye’ye karşı, ekonomisinden, S-400’üne kadar, Avrupa Birliği üzerinden sıkıştırmalara kadar birtakım işler yapmaya çalışanlar” diyerek “meydan okuma” niteliği taşıyan bir “karşı operasyon” çerçevesi çiziyor.

Sonra da Türkiye’nin önündeki tırmanma şeridini ortaya koyuyor:

“Eğer Türkiye bu ekonomik siyasi istikrarını şöyle bir 5-10 sene koruyup, devam ettirebilirse, daha da güçlendirebilirse, güçlü demokrasiyle, güçlü toplumsal dayanışmayla bunu ileriye götürebilirse Allah’ın izniyle bugünkü Türkiye’den çok daha ileride, çok daha güçlü, çok daha büyük bir Türkiye olacaktır. Türkiye bunun için bu meydan okumalara karşı hem hazırlığını yapıyor hem kimseyle kavga etmiyor, kimseyi kategorik olarak reddetmiyor; biz şununla ilişkiye girmeyeceğiz, şununla ilişkilerimizi koparacağız gibi bir kategorik ayrıma girmiyor. Bizim derdimiz, işimiz gücümüz; kendimizin güçlü olmasını temin etmektir, orada ortak bir noktayı bulabilmektir.”

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1 Okunma Erdoğan için zor zamanlar 18 Nisan 2024 | 5.182 Okunma İsrail ya da Amerika İran’ı dövseler... 16 Nisan 2024 | 1.042 Okunma Atatürk anayasası-1924 14 Nisan 2024 | 635 Okunma Sonuca üzüldüm mü sevindim mi? 12 Nisan 2024 | 2.508 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar