Gizemli dosya fiyaskosu

15 Temmuz için“Tiyatro” tanımlaması FETÖ'ye ait. “Kontrollü darbe”iddiası da, Kılıçdaroğlu'na. Medyada bu iddiaya sahiplenen başkaları da oldu. Bunun...

15 Temmuz için“Tiyatro” tanımlaması FETÖ'ye ait.

“Kontrollü darbe”iddiası da, Kılıçdaroğlu'na. Medyada bu iddiaya sahiplenen başkaları da oldu. Bunun için Türkiye gazetesinden Fuat Uğur'un “Devlet FETÖ'cülerin tarlara sıralanmasını bekliyor, oraya dizilince teker teker avlayacak” mealindeki bazı yazıları malzeme olarak kullanıldı.

Ben FETÖ'nün iddiasını “Böyle bir tiyatro oyunu yazıldıysa siz neden aktör oldunuz?” sorgulaması ile değerlendirdim: Sivil elemanlar olarak darbe kalkışmasına yatırım yaptınız, asker içindeki elemanlarınızla da, kalkışma içinde rol aldınız. Akıncı'da yakalanan, görüntülenen sivil elemanlar, tarla almaya gitmemişlerdi oraya. Bu iddia ancak aptallara aptalca sunulur. Sonra itiraflar, itiraflar.

Darbe kalkışmasında FETÖ bağlantısı olmayanlar da var mıydı, asker içinde birileri başarılı olup olmayacağını gözetledi mi, kim kimi kullandı, bunlar zaman içinde ortaya çıkacak. Ama Tayyip Erdoğan'a karşı, medyası ile, yargısı, emniyeti ile ve sonunda askeri varlığı ile “topyekün bir savaş” açıldığında kuşku yok. 

Darbe girişimi oldu ve bastırıldı.

Devlet, millet el ele verdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail ya da Amerika İran’ı dövseler... 16 Nisan 2024 | 870 Okunma Atatürk anayasası-1924 14 Nisan 2024 | 630 Okunma Sonuca üzüldüm mü sevindim mi? 12 Nisan 2024 | 2.504 Okunma Bayramda iki mesele bizi yakmalı 11 Nisan 2024 | 344 Okunma Bayram yahu bu bayram... 09 Nisan 2024 | 762 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar