FG ile akrabalığı var ama...

Başlıktaki ifade bir kişi için MİT’te açılan dosyada yer alıyor.  Cümle şöyle tamamlanıyor:  “FG ile akrabalığı var...... Ama belgelenemiyor.” Hem akrabalığı olup hem de...

Başlıktaki ifade bir kişi için MİT’te açılan dosyada yer alıyor. 

Cümle şöyle tamamlanıyor: 

“FG ile akrabalığı var...... Ama belgelenemiyor.”

Hem akrabalığı olup hem de belgelenememesi nasıl bir şey ise...

Bu kişiyi 1987’den beri tanıyorum. Üniversitede okuduğundan beri. Halen bir  bakanlıkta vekaleten müsteşar yardımcılığı yapıyor. Bakanlıktaki FETÖ elemanlarını tespit komisyonunun da başında. Hayatının hiçbir döneminde FETÖ ile alakası olmadı, bunu adım gibi biliyorum.  Bir ara belediye başkanlığı yaptı, AK Parti’den ve  o dönemde bu yapının taleplerine olumlu cevap vermediği için çetin bir çatışma da yaşadı.

O kişi ile ilgili bu MİT bilgisi nasıl gündeme geldi, derseniz, vekaleten müsteşar yardımcılığının asalete geçmesi lazım ve bunun için de güvenlik soruşturması gerekiyor. İşte o güvenlik soruşturması çerçevesinde MİT’teki o not gün yüzüne çıkıyor.

O not güvenlik soruşturmasını etkileyecek olsa, söz konusu kişi ile ilgili bütün duyguları zehirlemeye yeter de artar bile.

Bir soru şu: Böyle bir bilgi MİT’teki dosyaya nasıl girdi?

İkinci soru şu: Bu bilgi bu kadar saçma olduğuna göre, MİT’te açılan dosyalardaki diğer bilgiler ne kadar güvenliklidir?

Ve üçüncü soru: Şu anda “FETÖ’cü soruşturması”nda MİT dosyaları ne ölçüde değerlendirme aracı oluyor?

Başta dedim ki, bu müsteşar yardımcısı, aynı zamanda bakanlıktaki “FETÖ’den arındırma komisyonu”nu yönetiyor. Söylediği şu: “Bu işte müthiş bir bilgi kirliliği yaşanıyor. Aynı kişi hakkında farklı kaynaklardan çok farklı bilgiler geliyor. “FETÖ’cüdür” bilgisine dayanarak kurumdan atsanız adamın hayatı kararacak, ama başka bir bilgi adamı tamamen temize çıkarıyor. Ne yapacaksınız?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 1.990 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 760 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.142 Okunma Erdoğan için zor zamanlar 18 Nisan 2024 | 5.373 Okunma İsrail ya da Amerika İran’ı dövseler... 16 Nisan 2024 | 1.053 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar