‘Emin belde’ ‘dış politika diyeti’ vs...

Karar Gazetesi Yazarı Ahmet Taşgetiren’in bugünkü (26.04.2022)''‘Emin belde’ ‘dış politika diyeti’ vs...’’ başlıklı yazısı.

Taha Bey yazdı ama bir de benden okuyun; zararı olmaz. Tarihi bir olaya, tarihi bir hukuk -siyaset hatasına tarihi bir muhalefet şerhi söz konusu.

Kaşıkçı olayından, davasının Suud’a devrinden ve devir kararına muhalefet şerhinden söz ediyorum.

Bir kere cinayet mahalli olarak Türkiye seçiliyor. Nasıl karar veriliyor buna, Kaşıkçı nasıl bir anlam ifade ediyor ki bu vahim süreç göze alınıyor, dünyanın hangi ülkesinde gerçekleşse büyük skandal olacağı açık olan bu olay ortaya çıktığında Türk-Suud ilişkilerinin nereye gideceği nasıl değerlendiriliyor, bilinmez, ama Türkiye seçiliyor.

Cinayetin nasıl hunharca işlendiğini artık dünya – alem biliyor. Amerika’da yaşayan Suudi muhalif gazeteci, Suud’un İstanbul Konsolosluğuna çekiliyor, Suud’dan adamlar geliyor, testerelerle, belki zehirlerle, belki kimyevi maddelerle, zehirliyorlar, kesip biçiyorlar ve cesedi bir şekilde – artık bir kuyuya atarak mı, kimyevi maddelerle eriterek mi?- yok ediyorlar. Yok ceset, ortada yok, yok.

Türkiye, hem de Cumhurbaşkanı’nın dilinden olmak üzere en sert tepkiyi veriyor. Haklı mı, sonuna kadar haklı. Dava açılıyor, haklı mı sonuna kadar haklı.

Ama birdenbire bir gün, tam...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarikatlar, medya ve görünürlük 25 Nisan 2024 | 2.186 Okunma Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.206 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 761 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Erdoğan için zor zamanlar 18 Nisan 2024 | 5.379 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar