Ekonomi Dışarısı, İçerisi

Ekonomi yazarı değilim, ama ekonomi yazacağım. “Öyleyse ne alaka?” diye sormayın. Çünkü yazacağım şey, tam da ekonomist olmadan ekonomiden ayrışamayan insanların bakışını anlatmayı amaçlıyor. 

Ekonomi yazarı değilim, ama ekonomi yazacağım.

“Öyleyse ne alaka?” diye sormayın. Çünkü yazacağım şey, tam da ekonomist olmadan ekonomiden ayrışamayan insanların bakışını anlatmayı amaçlıyor. 

İktidarın ekonomi konularında sürdürdüğü bir dili var.  İçeriyi idare etme dili bu. Ne demek içeriyi idare etmek? “Siz bakmayın yazılanlara söylenenlere. Aslında iyi gidiyorsunuz” demek. Bunun tahtında müstetir (altında gizli) bir mesaj daha var, o da “Siz aslında yaşardıklarınıza da bakmayın” gibi bir muhteva taşıyor. Mesela Hazine ve Maliye Bakanı “Dolar aldı başını gidiyor, bunu nasıl yorumlamak lazım?” gibi bir soruya “Ne o yoksa sen maaşını dolarla mı alıyorsun?” gibi bir cevap vermek, tam da karşıda oturan gazetecinin şahsında tüm topluma “Sizi ne ilgilendirir doların yükselmesi?” gibi bir tavır göstermektir. İşte tam da bu “Siz aslında yaşadıklarınıza bakmayın” mesajıdır. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Akşener - Ağalığın ve liderliğin raconu 26 Nisan 2024 | 61 Okunma Tarikatlar, medya ve görünürlük 25 Nisan 2024 | 3.956 Okunma Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.328 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 764 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar