Eğitim ve eğitim

7 Haziran sonrasındaki özeleştiri toplantılarının birinde Başbakan Davutoğlu’na “Ak Parti iktidarlarının en zayıf kaldığı alan eğitim ve kültür olmuştur” dedim. Milli Eğitimde...

7 Haziran sonrasındaki özeleştiri toplantılarının birinde Başbakan Davutoğlu’na “Ak Parti iktidarlarının en zayıf kaldığı alan eğitim ve kültür olmuştur” dedim.

Milli Eğitimde 13 yılda 5 bakan değişmiş, Kültür, yıllarca bugün Ak Parti’de bulunmayan bakanlar tarafından yönetilmişti.

Oysa Eğitim de Kültür de, Ak Parti’nin “Dava-Misyon” dediği hadisenin tam kalbinde yer alan disiplinlerdi.

Bir Büyük Türkiye idealiniz varsa, bunu nasıl inşa edecektiniz?

Evet, Türkiye’nin tam da bu çağda, böyle bir geleceği inşa için lütfedilmiş genç bir nüfusu vardı. Avrupa’daki birçok ülkenin, hatta birkaç ülkenin nüfusuna denk bir genç nüfus.

“O genç nüfus yarınlara hazırlanabilirse...” diye başlayan bir cümlenin peşine, sayısız başarı hikayeleri ekleyebilirdiniz.

Ak Parti, 13 yıldır iktidarda.

Bu, eğitim açısından değerlendirilirse, 6-7 yaşında ilkokula başlayan bir çocuğu üniversiteden mezun edecek bir zamana tekabül ediyor. Önümüzde 4 yıl daha var. Belki başka 4 yıllar gelecek ardından.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Etki ajanlığı - Bumerang üretimi 14 Mayıs 2024 | 784 Okunma Özgür Özel’in kritik sınavı 12 Mayıs 2024 | 783 Okunma Kaybolan ruh nasıl kazanılacak? 10 Mayıs 2024 | 1.625 Okunma Cicim ayları ne kadar sürer? 09 Mayıs 2024 | 2.116 Okunma “Adalet özürlü” olarak mı gideceksiniz? 07 Mayıs 2024 | 2.357 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar