Eğitim- Geleceğin inşası- Önce adalet

Evet, meselenin adını koyalım: Geleceğin inşası. Türkiye’nin geleceğinin inşası...

Evet, meselenin adını koyalım: Geleceğin inşası. Türkiye’nin geleceğinin inşası. Bu eğitimle olacak. Başka yolu yok. “Beka meselesi” ise, onun da çaresi insan sermayenizin özgül ağırlığını yükseltmektir. Eğitim eğitim eğitim. Anne rahminden ömrün sonuna kadar. “Min’el mehd il’ellahd - Beşikten mezara” yani.

Anne eğitiminden, erken çocukluk eğitimine, ilk okuldan üniversiteye, akademik basamaklara... Yükselen böyle yükseliyor, kendi ülkenize, insanlığa katkı böyle oluyor.

16 yıl tek başına iktidar, bizim ülkemiz için kolay sağlanacak bir istikrar dönemi değil. Oldu, eğitim için bulunmaz fırsattı, ama....

Yapacak bir şey yok, geçen geçti, ama hiç olmazsa bundan sonrasını kazanmamız lazım.

VİZYON

Bir sivil toplum kuruluşu. İLKE İlim Kültür Eğitim Derneği. Bugüne kadar “İslamiSTK’lar”, “İslami dergiler” gibi birçok alan çalışmasına katkı sundu. Ve şimdi İlke Mütevelli Heyet Başkanı, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş imzalı bir çalışmayı kamuoyu ile paylaştı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kim itiraz etmeliydi? 29 Mart 2024 | 32 Okunma Ekonomide geldik “dipsiz kuyu”ya... 28 Mart 2024 | 2.960 Okunma Yarı yarıya düşüş işaret mi? 26 Mart 2024 | 6.671 Okunma Gazze için bir şey yapamama hali 24 Mart 2024 | 802 Okunma İstanbul için farklı bir kayyım formülü mü? 22 Mart 2024 | 1.320 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar