Daha çok bilim kurulu

Bilim kurulu” tecrübesinin benzerini ben “Akil İnsanlar” uygulamasında yaşadım. Kim ne derse desin o uygulama olumluydu. “Kim ne derse desin”i de, uygulamadaki yanlışlarla “Akil insanlar” uygulaması arasında ilişki kurup, faturayı ona kesenler bulunduğu için söylüyorum.

Neydi o proje? 

Ülkenin kangrenleşmiş bir sorunu vardı. Terörle iç içe geçmiş “Kürt sorunu.” İster dağda ister şehirde can alıyordu. Asker can veriyordu, dağda militanlar ölüyordu. Her ölen, ülkede bir anne ile bağlantılıydı. Analar ağlıyordu. Anaların ağlamaması için terörün (dolayısıyla terörle mücadelede can kayıplarının) sona ermesi gerekiyordu. Bu arada da “sorun” olarak nitelenen konular halledilecekti. 

7 bölge için 7 ayrı grup oluşturuldu. Gruplarda her çevreden soruna kafa yormuş insan vardı. Gruplar alanda çalıştı, insanlarla ilişkiler kurdu, Başbakan ile uzun buluşmalar gerçekleşti. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarikatlar, medya ve görünürlük 25 Nisan 2024 | 527 Okunma Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.184 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 761 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Erdoğan için zor zamanlar 18 Nisan 2024 | 5.377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar