Bir travmanın etrafında...

Karar Gazetesi Yazarı Ahmet Taşgetiren'in bugünkü (09.12.2022)''Bir travmanın etrafında...'' başlıklı yazısı.

Türkiye “6 yaşındaki çocuğun cinsel istismarı” olayı ile çalkalanıyor. Olayın bir tarikat ile ilgilendirilmesi, hadiseyi çok daha keskin bir boyuta taşıyor.

Tepki vermeyen bir siyasi lider kaldı mı, diye bakıyorum, ben bu yazıyı yazdığım sırada henüz Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ya da bu konuda hassasiyet göstermesi çağrılarına muhatap olan Emine Erdoğan’dan bir tepki – değerlendirme gelmemişti.

Muhtemel ki onların suskunluğu da, konunun açığa çıkmasını beklemeleri sebebiyledir, yoksa olayı herhangi bir sebeple tolere edeceklerini düşünmek haksızlık olur.

Olay bu şekliyle vahimden öte bir mahiyet taşıyor.

-Nasıl olabilir, 6 yaşındaki bir çocuk nasıl evlendirilebilir, buna hangi dini yaklaşım cevaz verebilir, insanlık nerede, tarikatlarda bu iş böyle mi oluyor, gibi tepkilerin tamamı normal insani reflekslerdir.
Konu tabii olarak medyatik oldu.

Kendi hesabıma söylemek isterim: İnsan önce mesafeli davranıyor bu tür iddialara. “Acaba buradan yola çıkılıp din karşıtı bir atmosfer mi yaratılacak?” kaygısı taşıyor. Çünkü o da Türkiye’nin gerçeği ne yazık...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ekonomide geldik “dipsiz kuyu”ya... 28 Mart 2024 | 2.423 Okunma Yarı yarıya düşüş işaret mi? 26 Mart 2024 | 6.657 Okunma Gazze için bir şey yapamama hali 24 Mart 2024 | 802 Okunma İstanbul için farklı bir kayyım formülü mü? 22 Mart 2024 | 1.319 Okunma Bahçeli buralara nasıl geldi? 21 Mart 2024 | 5.566 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar