Biden okulu bombalanan çocukla da konuşsaydı

Bizimkilerde hep böyle bir yamulma vardır. En anti-emperyalist olanı bile, eğer kendisine koruma sağlayacağına inanmışsa, en emperyalist olanı yardıma çağırır:  - Gel benim devletimi döv, beni kurtar! der. En...

Bizimkilerde hep böyle bir yamulma vardır. En anti-emperyalist olanı bile, eğer kendisine koruma sağlayacağına inanmışsa, en emperyalist olanı yardıma çağırır: 

- Gel benim devletimi döv, beni kurtar! der.

En emperyalist olan da kendi yaptıklarından hiç utanmadan gelir, o yamulma şampiyonlarını dinler, “Vah vah, der, çok üzüldüm, sizi anlıyorum.” Sırtlarını sıvazlar bazılarının, “Babanız kahramandı” der kimilerine.

Biri, “Go Home” zamanlarını hatırlayıp, sormaz ona:

- Ebu Gureyb’de ne oldu, utanmıyor musunuz orada olanlardan? Guantanamo işkencelerini ne yaptınız?

Sorulmaz, ayıptır değil mi, emperyaliste emperyalizmin bedellerini sormak?

Bakıyorum, basbayağı ümitlenmişler Joe Biden’ın kendilerini davet etmesinden. Bakıyorum, Biden çıkacak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ya da Başbakan Davutoğlu’na, orada Erdoğan’ın ve Davutoğlu’nun kulağını çekecek! Ne ümit ne ümit! Patrondan tırpan yiyen basın emekçileri patronu dövemeyince Cumhurbaşkanını dövecek Amerikan sopasıyla. Bunun da gerekçesi hazır: Özgürlükler söz konusu olduğunda milli gurur vs dikkate alınmaz! Hatta kendi ülkenizi dövdürmek gerektiğinde dövmesini istediğiniz odağın mesela terör karşısında hukuk - mukuk dinlemiyor olması da dikkate alınmaz.

Şu Amerikan diplomatik misyonuna bakın siz.

Kimlerle buluşturmuş-konuşturmuş ABD Başkan Yardımcısını?

Türkiye’yi bunlar temsil ediyor değil mi!?

Bir de Cizre’ye hendek kazanlarla buluştursaydı değil mi? Ne de olsa hendek kazmanın mantığını da anlatırlardı Başkan Yardımcısına.

Düşünüyor musunuz, şimdi Biden dinledi o kendi ülke yönetimini jurnal eden vatandaşları, gidecek Amerika’ya, başkan Obama’ya “Ben Türkiye’yi dinledim” diyecek!

- Kimi dinledin?

Kadri Gürsel’i, Aslı Aydıntaşbaş’ı, Ceyda Karan’ı...  

- Helal olsun, aferin sana, sen bütün Türkiye’yi dinlemişsin arkadaş, nasıl başardın bunu?

Şu Amerikan diplomatik misyonuna bakın siz.

Türkiye’yi bildirici akademisyenlerden ibaret sanıyor.

Üstelik, Türkiye gerçeğini de bildirici akademisyenlerin yazdıklarından ibaret sanıyor.

“Devlet Kürtlere ve bölge halklarına katliam uyguluyor, bilinçli sürgün gerçekleştiriyor!”

Amerika bunu mu görecek “Türkiye gerçeği” adına?

Demek ki boşuna değil Amerika’nın İslam coğrafyası dendiğinde çuvallıyor olması.

Demek ki bu yüzden biz Şırnak’ta bir hendekte Amerikan yapımı insansız hava aracının parçalarını buluyoruz.

Demek ki bu yüzden Amerika, “PKK’yı terör örgütü olarak nitelerken onun cellat başlarının yönlendirdiği PYD’ye farklı muamele yapma çelişkisi”ni dengeli politika olarak görebiliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ekonomide geldik “dipsiz kuyu”ya... 28 Mart 2024 | 2.423 Okunma Yarı yarıya düşüş işaret mi? 26 Mart 2024 | 6.657 Okunma Gazze için bir şey yapamama hali 24 Mart 2024 | 802 Okunma İstanbul için farklı bir kayyım formülü mü? 22 Mart 2024 | 1.319 Okunma Bahçeli buralara nasıl geldi? 21 Mart 2024 | 5.566 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar