Ayağına taş değmesin!

Önce birçok konferansımda söylediğim bir cümleyi, okuyucularımla paylaşayım: “Tayyip Bey’in ayağına taş değmesin. Onun düşmesi hepimizin düşmesi demektir.” Bunu hemTürkiye’nin son 14...

Önce birçok konferansımda söylediğim bir cümleyi, okuyucularımla paylaşayım:

“Tayyip Bey’in ayağına taş değmesin. Onun düşmesi hepimizin düşmesi demektir.”

Bunu hemTürkiye’nin son 14 yılda yakaladığı ivmeyi düşündüğüm için söylüyorum, hem, İslam dünyasının ona yüklediği misyon açısından söylüyorum.

Yaşananları “Türkiye’nin Türkiye olma, İslam dünyasının İslam dünyası olma mücadelesi” olarak gördüğümü defalarca yazdım. “100 yıllık parantezin kapanması mücadelesi” denilen şey de aynısı.

Bu kadro, bu ümidi verdi Türkiye’ye ve İslam dünyasına.

Geçen 14 yılın önemli bir kısmı bir “Başarı hikayesi”ni anlatıyor. Çok büyük zorluklar atlatıldı ve Türkiye dünyada “Yükselen değer” oldu.

Bunda, birlikte yola çıktığı ve ahenkle yürüyen ekibin de önemli payı var, kuşkusuz o ekibe çok iyi kaptanlık yapan Tayyip Erdoğan’ın da.

Benim, “Tayyip Erdoğan’ın ayağına taş değmesin” temennimi, aynı duygu - düşünce - vizyon platformunda buluşan herkesin paylaşacağını sanıyorum.

Bir süredir kaygılar var. Geçmişinde büyük bir başarı hikayesi olan bir kadronun bir süredir sergilediği performans bu kadroya çok ümit bağlayan ortamlarda kaygı uyandırıyor.

15 Temmuz...

Ve sonrası...

Askeri müdahale, ardından gelen ekonomik savaş.

Tayyip Erdoğan’ın hem 15 Temmuz’daki, hem ekonomik savaştaki liderliği.

Bu arada “Yalnız kalma” söylemleri.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kim itiraz etmeliydi? 29 Mart 2024 | 32 Okunma Ekonomide geldik “dipsiz kuyu”ya... 28 Mart 2024 | 2.960 Okunma Yarı yarıya düşüş işaret mi? 26 Mart 2024 | 6.671 Okunma Gazze için bir şey yapamama hali 24 Mart 2024 | 802 Okunma İstanbul için farklı bir kayyım formülü mü? 22 Mart 2024 | 1.320 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar