Amerika’nın kamikaze denemesi

Neyi oynuyor Amerika? Ortadoğu’da neyi oynuyor, Türkiye’ye karşı neyi oynuyor? Türkiye olarak Amerika’ya karşı gardımızı aldığımız söylenebilir; çünkü kötü niyet...

Neyi oynuyor Amerika? Ortadoğu’da neyi oynuyor, Türkiye’ye karşı neyi oynuyor? Türkiye olarak Amerika’ya karşı gardımızı aldığımız söylenebilir; çünkü kötü niyet görüyoruz. 

Suriye’de kötü niyet, Irak’ta kötü niyet. Bu doğrudan Türkiye’nin güvenlik riskini ıskalayan hatta o riski besleyen tavırlar sebebiyle.

Ama daha geniş olarak Ortadoğu’da, mesela Suudi Arabistan’a yönelik “11 Eylül’den sorumlu tutma” yönündeki gelişmenin Türkiye tarafından algılanma biçimi, Amerika’nın bütün İslam dünyasında kötü bir hesabın içinde olduğu yönünde oldu.

Bizatihi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan’a yönelik tavrı, Türkiye’ye karşı olan tavırla, onları da, Libya’dan Mısır’a, Afganistan ve Pakistan’a yani “Tüm İslam dünyası”na yönelik ABD politikalarıyla birleştirdi ve hepsine yönelik iyi niyet sorgulaması yaptı.

15 Temmuz’la ilgili ABD tavrı da çok açık sorun içeriyor. FG’nin iadesine ilişkin ayak sürümeler de Türkiye açısından iyi niyet problemi ile bağlantılı değerlendiriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM’nin açılışında yaptığı konuşmada Suriye’den yola çıkarak ABD’de “çift başlı” bir politika uygulandığını ve bunun birisinin Türkiye’yi rahatsız ettiğini ifade etti. Erdoğan’ın sözleri şöyle:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarikatlar, medya ve görünürlük 25 Nisan 2024 | 3.778 Okunma Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.304 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 764 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.163 Okunma Erdoğan için zor zamanlar 18 Nisan 2024 | 5.380 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar