Amerikalılara Avrupalılara ne yapmalı?

Karar Gazetesi Yazarı Ahmet Taşgetiren’in bugünkü (19.04.2022)''Amerikalılara Avrupalılara ne yapmalı?’’ başlıklı yazısı.

Ekranlara yansıyan bir – iki sokak röportajında, halkın basbayağı inandığını görünce yazmak şart oldu dedim kendi kendime.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın farklı platformlarda seslendirdiği, iktidar politikacılarının da tekrarladığı o sözleri kastediyorum:

“Milletimiz markette, pazarda alışık olmadığımız derecede yüksek fiyatlarla karşılaşmaktadır. Avrupa ülkelerinin çoğu bizden daha vahim tablolarla karşı karşıyadır. En gelişmiş ülkelerin yöneticileri bile vatandaşlarına refah seviyelerinin düşeceğini söylemektedir.

“Şu an Avrupa’ya bakalım, İngiltere’de Avrupa’da, ABD’de raflar boş. Elhamdülillah bizde, bolluk, bereket yoluna devam ediyor.”

Şimdi bu durumda ne diyebilirsiniz ki? Bu durumda MHP’li Baki Ersoy’un öyle durup dururken enflasyonun yüksekliğinden şikâyet etmesi de hadsizlik oluyor, Bülent Arınç’ın “Normal şartlarda ayda iki kilo et yiyorsak yarım kilo yeriz” diye seslenen kendi partisinin milletvekiline “Ulan 2 kilo et kaç para eder biliyor musun sen?” diye sorması da…

Şunun şurasında “Dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına girmeye, yeni kızıl elmamıza kavuşmamıza”...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 804 Okunma Erdoğan için zor zamanlar 18 Nisan 2024 | 5.322 Okunma İsrail ya da Amerika İran’ı dövseler... 16 Nisan 2024 | 1.047 Okunma Atatürk anayasası-1924 14 Nisan 2024 | 636 Okunma Sonuca üzüldüm mü sevindim mi? 12 Nisan 2024 | 2.509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar