Amerika ile Amerikasız

Amerika Fethullah Gülen’i verecek mi vermeyecek mi?Meselenin gittikçe, “Türkiye Amerika ilişkileri nasıl devam edecek? Yoksa kopuşa doğru mu gidiyor?” noktasına geldiği gözleniyor. Amerika’nın...

Amerika Fethullah Gülen’i verecek mi vermeyecek mi?Meselenin gittikçe, “Türkiye Amerika ilişkileri nasıl devam edecek? Yoksa kopuşa doğru mu gidiyor?” noktasına geldiği gözleniyor.

Amerika’nın Ortadoğu’daki politikalarından rahatsızız. Bu çok açık.

Mısır’da darbeyi destekleyen, Suriye’de İhvan türü bir kadro iktidara gelmesin diye Esed’e göz yuman, ardından Türkiye sınırında bir PKK yapılanmasına ebelik yapan tutumundan fevkalade rahatsızız. Suriye krizini, Türkiye krizine dönüştürmek isteyen, Türkiye’nin güvenlik kaygılarını zerrece önemsemeyen bir Amerika duruyor önümüzde.

İşin daha ötesinde Amerika’nın bu tavrının Türkiye’deki iktidardan rahatsızlıkla ilgili olduğunu biliyor ve bunun başka ne tür fesatlıklara kapı aralayabileceği gibi bir soruyu zihnimizden atamıyoruz.

Şöyle bir değerlendirme, çok açık edilmese de içimizde dolanıp duruyor:

Tayyip Erdoğan. Onun liderliği. İslam dünyasında yeni bir kimya oluşturuyor. Bu kimya Amerika’yı ve genelde Batı’yı rahatsız ediyor. Mısır’da demokratik sürecin tahrip edilmesinin önünü açtılar. Filistin’de Hamas’ı, seçim kazandıktan sonra terör örgütü ilan ettiler. Arap Baharı’nı durdurdular. Acaba Türkiye için şu anki Ortadoğu istedikleri Ortadoğu değil, şu anki Türkiye de istedikleri Türkiye değil.

“Üst akıl” söylemimiz gittikçe ve devlet yöneticileri seviyesinde daha çok Amerika’yı gösteriyor.

Böyle bir süreçte doğrudan Tayyip Erdoğan’ı hedef alan bir darbe girişimine sahne oluyor Türkiye. Şayet Tayyip Erdoğan vurulsaydı, -Allah korusun- Ortadoğu’da İslam dünyası adına çok büyük bir yıkımın gerçekleşmiş olacağı çok net. Mısır’dan, Suriye’den sonra Türkiye vurulmuş olacak ve o yüz yıllık parantez, belki yüz yıl daha kapanmayacaktı.

Darbe böyle bir İslam coğrafyasına ihanet darbesi ve bütün belirtiler gösteriyor ki içinde Gülen’in adamları var ve Gülen ABD’nin himayesinde.  

Gülen’in Ortadoğu konusunda ve “Siyasal İslam - Ilımlı İslam” değerlendirmesinde Amerika ile aynı “Paralel”de görüşlere sahip olduğu da biliniyor.

Darbede 250 insan hayatını kaybetti. Binlerce yaralı var. Toplumun, darbenin mimarı olarak gördüğü Gülen’e de, onu himaye eden Amerika’ya da öfke duymasından daha tabii ne olabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.046 Okunma Erdoğan için zor zamanlar 18 Nisan 2024 | 5.346 Okunma İsrail ya da Amerika İran’ı dövseler... 16 Nisan 2024 | 1.049 Okunma Atatürk anayasası-1924 14 Nisan 2024 | 636 Okunma Sonuca üzüldüm mü sevindim mi? 12 Nisan 2024 | 2.510 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar