AK Parti’nin teahhüdü

Seçimlerden sonraki ilk gün, Ak Parti MYK’sı devam ederken sözcü Ömer Çelik medya önüne çıkıyor ve şunları söylüyor:  “Hiçbir vatandaşımız mahzun olmasın...

Seçimlerden sonraki ilk gün, Ak Parti MYK’sı devam ederken sözcü Ömer Çelik medya önüne çıkıyor ve şunları söylüyor: 

“Hiçbir vatandaşımız mahzun olmasın, herhangi şekilde oy verdiği partilerden bir tanesi geride kalan vatandaşlarımız mahzun olmasınlar. AK Parti’nin zaferi, onların da zaferidir.

“Bize oy vermeyen vatandaşlarımızın toplumsal taleplerine de bize oy veren vatandaşlarımız kadar duyarlı olacağız. Biz Türkiye partisi olduğumuzun farkındayız.  

“Türkiye’de öteki yoktur. Türkiye’de herkes biz duygusunun içindedir. Öteki üzerinden siyaset yapmak, ötekileştirme üzerinden siyaset yapmak en karşı olduğumuz meseledir. Siyasi olarak, ideolojik olarak, hayat tarzı bakımından farklı kesimlerin hiçbirisi Türkiye’de kiracı değildir. Bütün kimlikler bütün toplumsal kesimler, bütün ideolojik kesimler diğer partilere oy veren herkes bu ülkede ev sahibidir, bu ülkede birinci sınıf vatandaştır. Hepsinin oyu kıymetlidir, hangi partiye oy vermiş olursa olsunlar onayını aldığımız vatandaşlarımız kadar, bize oy vermeyenlerin rızasını almak da bundan sonraki politikalarımızda gözeteceğimiz ana unsur olacaktır.”

“Hep beraber bundan sonra kol kola, eşit, özgür kardeşçe, birlikte olmanın standartlarını daha da yükselterek yolumuza devam etme kararlılığı içindeyiz”

‘Mesajı aldık’ demiştik, mesajı aldık, alıyoruz, almaya devam edeceğiz, sürekli kendimizi güncelleyeceğiz.

“Hiç kimseyle bir rövanş duygusu içinde değiliz, bunun altını çiziyorum.”

Ben bunları, seçim zaferi görüldükten sonra Davutoğlu’nun Konya’dan başlayıp Ankara’da balkonda en güçlü biçimde sürdürdüğü söylemin Ak Parti imzasıyla bir kere daha millet önünde teahhüt edilmesi olarak görüyorum. Ve bu söylemin icraat halinde hayata yansıyabildiği ölçüde daha pek çok  Ak Partili on yıllar yaşayacağımızın işareti olduğunu belirtmek istiyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Etki ajanlığı - Bumerang üretimi 14 Mayıs 2024 | 93 Okunma Özgür Özel’in kritik sınavı 12 Mayıs 2024 | 777 Okunma Kaybolan ruh nasıl kazanılacak? 10 Mayıs 2024 | 1.625 Okunma Cicim ayları ne kadar sürer? 09 Mayıs 2024 | 2.115 Okunma “Adalet özürlü” olarak mı gideceksiniz? 07 Mayıs 2024 | 2.356 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar