Adil Öksüz kilidi

Reina canisi 17 gün içinde, üstelik sağ yakalanınca, bunun Emniyet’in tebrike şayan büyük başarısı olduğunda hemen herkes hem fikir olurken, bunun hemen yanında, 15 Temmuz gecesi yakalanıp bırakılan Adil...

Reina canisi 17 gün içinde, üstelik sağ yakalanınca, bunun Emniyet’in tebrike şayan büyük başarısı olduğunda hemen herkes hem fikir olurken, bunun hemen yanında, 15 Temmuz gecesi yakalanıp bırakılan Adil Öksüz’ü akla getirmemesi imkansızdı.

Nitekim bu konuda öteden beri yoğun soru işaretli açıklamalar yapan Kılıçdaroğlu, grup konuşmasında Adil Öksüz’ün de bir an önce yakalanmasını hatırlatmaktan geri durmadı.

Konu tabii olarak Anadolu Ajansı’nın Editör Masası programında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a da soruldu. Bakan şunları söyledi:

“Adil Öksüz 15 Temmuz 2106 darbe teşebbüsünün önemli aktörlerinden birisi. Maalesef o süreçte yakalanmasına rağmen serbest kalması sonucu bulunamadı. Darbe teşebbüsünde kilit rol oynayan isimlerden birisi olduğu anlaşılıyor. Şu ana kadar elde edilen veriler de önemli bir aktör olduğunu gösteriyor. Adil Öksüz esasında bu kadar saklanma beceresine sahip birisi değil. Birileri tarafından saklandığını düşünüyorum. İsmi kamuoyuna mal olduktan sonra ismi, resimleri öğrenildi, bilindi. Türk halkı da darbe teşebbüsüne karışanlar konusunda hassas. Vatandaşlarımız da gördükleri noktada güvenlik güçlerimize bilgi aktaracaktır. Ben Adil Öksüz’ün kafasını bulunduğu yerden çıkarabileceğini zannetmiyorum. Eninde sonunda güvenlik güçlerimiz Adil Öksüz’ü bulunduğu yerde bulacak ve adalete teslim edecektir. Henüz bulunmaması ama büyük bir çabanın sürdüğünü ve iz takibi yapıldığını biliyorum. Bazı olaylar yorumlanmak suretiyle bir değerlendirme yapılıyor. Ben Adil Öksüz’ün Türkiye sınırları dışına çıkmayı başardığına ihtimal vermiyorum. Olayın ardından hudut kapıları hemen bilgilendirildi. Ben Türkiye’de olduğunu düşünüyorum.

Adalet Bakanı Adil Öksüz’ün MİT’le irtibatı ile ilgili soruyu “MİT’le irtibatı konusu daha önce de söyledim. MİT’in ajanı da değildir mensubu da değildir bu bir açık iftiradır” şeklinde cevaplandırdı.

Bozdağ benzeri bir açıklamayı daha önce Meclis’te de yapmıştı.

Adil Öksüz hadisesi, taaa Akıncılar Üssü’nde yakalanıp bırakılmasından bu yana sıcak gündem özelliğini koruyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yarı yarıya düşüş işaret mi? 26 Mart 2024 | 6.103 Okunma Gazze için bir şey yapamama hali 24 Mart 2024 | 796 Okunma İstanbul için farklı bir kayyım formülü mü? 22 Mart 2024 | 1.304 Okunma Bahçeli buralara nasıl geldi? 21 Mart 2024 | 5.552 Okunma Ayıplı konu 19 Mart 2024 | 2.463 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar