Yalıovalı İnce!

“Ülkemiz refah içinde!” diyen bir sayın bakana “Senin adın Recep değil. Bari sen atma!” diye tweet atarsanız hapse atılırsınız. Milletvekili iseniz, bileğiniz de güçlü ise aynı bakana laf...

“Ülkemiz refah içinde!” diyen bir sayın bakana “Senin adın Recep değil. Bari sen atma!” diye tweet atarsanız hapse atılırsınız.
Milletvekili iseniz, bileğiniz de güçlü ise aynı bakana laf atmanız da mümkün, yerin dibine batırmanız da.
Yerin dibine batacak bir bakan bulursanız elbet.

***

Muharrem İnce, uzun milletvekilliği süresince fırsat düştükçe Tayyip Bey’in de, başbakan ve bakanların da başının belası oldu. Betona çivi çakar gibi konuştu.
“İşçiler sesli sesli yürürken, siz sessiz sessiz yürüttünüz.”
“ABD’den korktuğunuz kadar Allah’tan korksaydınız, ülkeyi bu hale getirmezdiniz!”
“Alkole kafayı takmışsınız. Aynı duyarlılığı keşke hırsızlığa, yolsuzluğa, ihaleye fesat karıştırmaya karşı da gösterseniz!”

***

İnce konusunda kimileri “kusurlu kadı kızı sendromu” yaşıyor:
“Ekonomi bilmiyor!”
Teşbihte hata olmaz. Benzer eleştiriyi İngilizler de Churchill için yapmış. Çok bilinen bir hadisedir. Churchill de ekonomiye duyarlılığını tuvalette karşılaştığı İşçi Partili Başbakan Attlee’ye, önünü elleriyle kapatarak göstermiş:
“Hükümetiniz her şeye el koyuyor. Ben şahsi tedbirimi alıyorum! Ne olur ne olmaz!”

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Devrim! Biz de böyle yaptık 24 Mart 2024 | 147 Okunma Küçükpazarlı Kemal 17 Mart 2024 | 141 Okunma Vakıa vakası! 10 Mart 2024 | 153 Okunma Yüz yıllık yalnızlığın ilk günü 03 Mart 2024 | 122 Okunma Yetmiş yetmemiş notları 25 Şubat 2024 | 82 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar