Tek Adam deyip geçme

Olmak kolay değil. Atatürk bile olamadı. BM üyesi 193 devlet var. Tek Adam sayısı 19 bile değil. “Dünya 5’ten büyüktür!” diye tutturması biraz da bundan! Tek Adam’lık dünyanın en zor işi....

Olmak kolay değil. Atatürk bile olamadı.
BM üyesi 193 devlet var. Tek Adam sayısı 19 bile değil. “Dünya 5’ten büyüktür!” diye tutturması biraz da bundan!
Tek Adam’lık dünyanın en zor işi. Devletin ve milletin bekası elindedir. Dünyanın gidişatına yön verdiğini bile düşünür. Kendine bazen “Asrın Lideri”... Bazen de “Ümmetin Önderi” bile dedirtir. Ama yaşadığı hayat, iki arada bir derede yaşamak bile değildir.
Böyleleri ile düşüp kalkmaya gelmez. Çünkü düşmeye de gelmezler, düşürmeye de... Ata falan binmeye kalkmayınca da zaten düşmezler. Düşse de, kendilerini düşmüş saymazlar. Tekrar -tekrar -tekrar saydırır dururlar... Yollarına devam ederler. Düşlerinde bile düşseler, düşmek onları ilgilendirmez. İslam inancına göre “Düşmez kalkmaz bir Allah’tır!
Gittikleri yol yol olmasa bile...
Yollarına devam eder dururlar... “Durmak yok... Yola devam...” diye bir de şarkı tuttururlar.

Şirk ganyancıları
Halin icabına göre tavır takınır, bazen de, Nuh der peygamber demezler. İçleri kan ağlasa da demezler. Dediğim dedik, çaldığım düdük der dururlar.
Şartlar, pardon çıkarlar gerektirince de... Alevi ile Alevi, Kürt ile Kürt, Arap ile Arap, tarikatçı ile tarikatçı, muhtar ile muhtar, operacı ile operacı olur çıkarlar.
Meydan meydan dolaşıp kendilerine ağız dolusu hakaret edenlerle ortak olur çıkarlar. Her şey devletin bekası içindir. Bekayı tarif eden de hep kendisidir. Bazen de ona gizli düşmanlık yapan, ar damarı çatlak ya da dinden imandan çıkmış vekilleridir. (Erdoğan, Allah’ın bütün vasıflarını toplayan bir liderdir. Fevai Arslan - AKP Düzce Milletvekili) (Erdoğan’ın sözü peygamber sünnetidir. Agah Kafkas - AKP Çorum Milletvekili) (Onu görünce salavat getiririz. Yasin Aktay - AKP Siirt Milletvekili)
Şeyh uçmaz, müritleri uçurur!” diye atasözümüz var. Hadi, bu izansız, imansız müritleri, gariban seçmenleri ve bizim “yetmez ama evetçileri” havalandırdı, ama sonunda uçuracak olan, İmamoğlu rüzgârıdır!

***

Tek Adam olmaktan da zordur.
Hazırlık yetmez. Her zaman rakibinden atik davranacaksın.
Sürekli tetikte olacaksın. Kimin en büyük tehdit ve tehlike olduğunu erkenden hissedip hemen önlemini alacaksın. 2001’de yola çıkarken yanındaki tüm yetenekli, birikimli, biraz da hırslı herkesi tasfiye etti. Şimdi ise en büyük tehlike partisi dışında.
Güleryüzü, esprisi, serinkanlı duruşu, eğitimini geçtik; soyadı hatta adı bile bile Reyis için başlı başına bir tehdit ve tehlike İstanbul Belediye Başkan adayının!

***

Onun seçimden zaferle çıkınca söyleyeceği sözleri geçen hafta söyledi bile.
Bu elbette Reyiz’in: Tek Adam’lık dirayeti kadar yasadaki ifade ile “müdebbir (tedbirli) tüccar” olmasından: “İstanbul’a baktığında, sadece rant gören muhterislerin bu şehri yağmalamasının önüne geçtik. (29 Mayıs 2019 R.T. Erdoğan)”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Devrim! Biz de böyle yaptık 24 Mart 2024 | 147 Okunma Küçükpazarlı Kemal 17 Mart 2024 | 141 Okunma Vakıa vakası! 10 Mart 2024 | 153 Okunma Yüz yıllık yalnızlığın ilk günü 03 Mart 2024 | 122 Okunma Yetmiş yetmemiş notları 25 Şubat 2024 | 82 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar