Saray tövbesi!!

1977 yılında şöhretin zirvesinde iken Müslüman olup Yusuf İslam (67) adını alan İngiliz şarkıcı Cat Stevens, elbette AKP ricalini hiç tanımadı. Ama bir röportajında şöyle...

1977 yılında şöhretin zirvesinde iken Müslüman olup Yusuf İslam (67) adını alan İngiliz şarkıcı Cat Stevens, elbette AKP ricalini hiç tanımadı. 
Ama bir röportajında şöyle diyordu: 
“Eğer İslamiyeti Müslümanlardan öğrenseydim ve eğer Kuranıkerim’den önce Müslümanları tanısa idim, asla Müslüman olmazdım.” 
Lale Hanzade adlı biir okurun, internet ortamına da yansıyan itirafı ise şöyle: 
“Ben dindar biriyim. Ama, ‘Bana ahlaksız, hırsız, yalaka, iftiracı hatta dinsiz!’demesinler diye, dindar olduğumu gizliyorum!”

***

Bu iktidar en büyük zararı laik düşünceye verdi diyenlerden iseniz yanılıyorsunuz. 
Laiklik düzen, adil ve dürüst bir seçimden çıkacak demokratik bir hukuk düzeni ile yeniden kurulur ve kurulacaktır. 
Ama AKP ve önde gelenleri laikliğe verdikleri zararın çok daha ağırını yaptılar, samimi iman sahiplerinin inançlarına darbe vurdular. 
Siz neredeyse beş vakit konuşan, elde Kuran meydanlara ekranlara çıkan Tayyip Erdoğan’ın ağzından hiç “kul hakkı” sözünün çıktığını duydunuz mu? 
Ya İslamiyetin “İsraf haramdır!” ilkesinden söz ettiğini? 
Onun yerine, haramzadelere ilham verebilecek ve kim bilir hangi gösteriş budalası bir meczuptan alıntıladığı “İtibardan tasarruf olmaz!” sözünü yineleyip durdu.

***

İktidardakilerin yediği naneler ortaya saçılan görüntülerle ses kayıtlarıyla cümle âlemin malumu. 
Ama din allamesi diye geçinenlerin yediği herzeleri samimi dindarların anlaması, kabul etmesi mümkün değil. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğannâme... 14 Nisan 2024 | 273 Okunma At binenin 07 Nisan 2024 | 125 Okunma Ne yereli genel genel... 31 Mart 2024 | 185 Okunma Devrim! Biz de böyle yaptık 24 Mart 2024 | 149 Okunma Küçükpazarlı Kemal 17 Mart 2024 | 143 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar