Kumar

BOP, Suriye, “F. Gülen Hocaefendi” vs. kumarlarını falan karıştırmayalım. Ama “İstanbul” üzerine de bal gibi kumar oynadı. Onu da kaybetti.

Diyanet’in İslam Ansiklopedisi “Kumar”ı şöyle tarif ediyor:
“Şans ve becerinin birlikte veya tek başına söz konusu olduğu bir olayın yahut yarışmanın ya da belirsiz bir olayın sonucu üzerine bahse tutuşmak ve bu yolla kazanç elde etmeye çalışmak kumardır.” Bu tanımı bir dönem birlikte çalıştığı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Bardakoğlu yapmış. Devamı da var:
“Şekli ve türü toplumlara-dönemlere göre değişse de esas itibarıyla haksız kazanç, mal ve zaman israfı, irade zafiyeti ve toplumsal çözülme gibi bir dizi olumsuzluğa yol açtığı için (..) kumar, İslâm’ın temel yasaklarından biridir.” Yani, ucunda cehennem var. İnancından kuşku duymadığımız Reyiz, eğer ki.. Kumarı bu defa da, KHK’leri, TBMM’deki çoğunluğu veya İstanbul Belediye Meclisi’ndeki AKP üstünlüğü ile sürdürürse, kendisi de yanacak, İstanbul da, İstanbullular da. Diyanet Başkanı uyarmış.. Bizden de hatırlatması.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Reyiz'in yıldız haritası 21 Nisan 2024 | 105 Okunma Erdoğannâme... 14 Nisan 2024 | 277 Okunma At binenin 07 Nisan 2024 | 125 Okunma Ne yereli genel genel... 31 Mart 2024 | 187 Okunma Devrim! Biz de böyle yaptık 24 Mart 2024 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar