Kebap Oburluğu ile Kadına Şiddet Haritası

Yaşamınızda köklü değişiklik yapmak mı istiyorsunuz? İlla da evlenmek, boşanmak, iş değiştirmek zorunda değilsiniz. Et yemeyi bırakmak ve vejetaryen olmak da köklü bir değişiklik. Hem...

Yaşamınızda köklü değişiklik yapmak mı istiyorsunuz? 
İlla da evlenmek, boşanmak, iş değiştirmek zorunda değilsiniz. 
Et yemeyi bırakmak ve vejetaryen olmak da köklü bir değişiklik. 
Hem evrensel bir “sosyobiyolojik” harekete katılıyorsunuz hem de sağlıklı ve uzun yaşayanlar listesine aday oluyorsunuz. 
Sakin, huzurlu, barışsever birisi olmanız da cabası!

Etin pahalanması AKP’nin gelecek garantisi 
Vejetaryenlerin sayısı Batı’da hızla artıyor. 
ABD ile inişli çıkışlı stratejik ortaklığımız, Suriye vesilesiyle dikenli bir manzaraya büründükçe hayat (ve elbette et de) daha da pahalanacaktır. 
Sonunda da Türk, Kürt (RTE’nin verdiği son rakama göre daha 36 çeşit kökendeki TC vatandaşı arasındaki) vejetaryen sayısında patlama olacaktır. 
Ama yine de kilosu 90 TL’ye dayanan pastırmaya el süremeyen veya kolestrol belasına etle arasına mesafe koyduğu için kasapları pas geçen her yurttaşı vejetaryen sayamayız. 
Vejetaryen, Latince “vegetus” anlamına gelen “canlı-etkin” kökünden türemiş bir tanım. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Reyiz'in yıldız haritası 21 Nisan 2024 | 105 Okunma Erdoğannâme... 14 Nisan 2024 | 277 Okunma At binenin 07 Nisan 2024 | 125 Okunma Ne yereli genel genel... 31 Mart 2024 | 187 Okunma Devrim! Biz de böyle yaptık 24 Mart 2024 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar