Katar, iktidara ne katar?..

CHP’lier yan çizince, Yenikapı Ruhu’na Katarlılar dahil edildi. Bağrımıza bastığımız 3 milyon (yoksa 3.5 mu) Suriyeli kardeşimiz demek kesmedi ki, AKP’nin Cumhurbaşkanlığı forsu altında...

CHP’lier yan çizince, Yenikapı Ruhu’na Katarlılar dahil edildi.
Bağrımıza bastığımız 3 milyon (yoksa 3.5 mu) Suriyeli kardeşimiz demek kesmedi ki, AKP’nin Cumhurbaşkanlığı forsu altında gerçekleşen Yenikapı’daki iftarında tuttu bir de namus sözü verdi:
“Katarlı kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız!”
O anda, bendinizi de aldı bir merak.
Katar’ı Emir’inden ve yatırmakla-harcamakla bitmeyen parasından biliyoruz.
Peki ama kucaklayacağımız bu “Katarlı kardeşler” kimler ve neyin nesiler?
Sağlam ve güvenilir bir yanıt gerek. Bunu “yerli ve milli kaynaklar”dan sağlamak ise namümkün!
En sağlamı maalesef yine de CIA. Gerçi ona da Trump’ın gölgesi düştü düşecek. Ama zaten biz geçen yılki kayıtlara bakacağız.
CIA, dünyada yaklaşık 200 ülkenin toplumsal, siyasal, kültürel tomografisini izliyor ve işine gelenleri kalem kalem ekrana yansıtıyor. (Bizim MİT de bir gün elbette böylesine özgüvenli ve güçlü olur da mesela “enişte”ye falan muhtaç etmez kimseyi!)
Katar için çok yazıldı, konuşuldu.
Daha da çok yazıp konuşacağız. Elbet en çok da AKP lideri- Cumhurbaşkanı konuşacak. Bu da kendisinin hem hakkı, hem görevi. “Dünya Lideri-ÜmmetinÖnderi” diye meydanlara çıkmanın bir bedeli olmalı.
CIA’ya göre Katarlıların yüzde 88.4’ü Katarlı değil. Zenginliği dolayısıyla katar katar aldığı göç nedeniyle Katar’da sadece ve sadece yüzde 11.6 Katarlı var.
Daha da hazin olanı, “Katarlı kardeşlerimizin” bir bölümü “ümmet” bile değil. Yüzde 13.8’i Hristiyan, yüzde 13.6’sı Hindu, yüzde 3.1’i Budist, kalanı ise (afedersiniz) Yahudi vesaire. (cia-world-factbook.gov / qatar).
ABD’ye, İran’a, Suudi Arabistan’a ve daha nicelerine meydan okuyarak kucaklayacağımız “Katarlı kardeşlerimiz”in neredeyse 1/3’ü Cübbeli Hoca’nın tabiri ile “sünnetsiz”.
Böyle kitle için, Mehmetçiği Katar çöllerine sürmenin, önümüzdeki günlerde hacca gidecek yüz binlerce hacımızı Suudi eziyetine açık hale getirmenin, hele de bütün dünyada sınırlar altüst oluduğu halde 300 yıldır aynı sınırı paylaştığımız İran ile kötü olmanın acaba hangi kitapta yeri var?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğannâme... 14 Nisan 2024 | 273 Okunma At binenin 07 Nisan 2024 | 125 Okunma Ne yereli genel genel... 31 Mart 2024 | 185 Okunma Devrim! Biz de böyle yaptık 24 Mart 2024 | 149 Okunma Küçükpazarlı Kemal 17 Mart 2024 | 143 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar