Kan yükünü taşımak

Dağlıca’da 16 askerin kalleşçe bir kundaklama ile şehit edilmesine yanarken, bu defa Iğdır’da 14 polisin şehadeti yakıyor yürekleri.  Kanlı örgüt her gün bir kalleş cinayete imza atıyor. Kimi...

Dağlıca’da 16 askerin kalleşçe bir kundaklama ile şehit edilmesine yanarken, bu defa Iğdır’da 14 polisin şehadeti yakıyor yürekleri. 

Kanlı örgüt her gün bir kalleş cinayete imza atıyor.

Kimi yerleşim yerleri adeta bomba üstünde oturuyor.

Örgüt adeta dinamit yüklemiş koca bölgeye. Nerede hangi ölçekte bir patlama olacağı ve kaç insanın hayatına son vereceği bilinemiyor.

Ülke çapında kan yükü taşınamaz hale geliyor.

Sözün bittiği yer, ne ise, işte onu yaşıyoruz ülke olarak.

Herkesin durduğu yeri sorgulaması kaçınılmaz.  

İş, siyasi hesabı çoktan aşmış durumda. Kan yükü herkesin omuzlarını çökertecektir.  

Özellikle “Erdoğan karşıtlığı” ile her türlü mel’aneti normal görmeye, hatta teşvik etmeye teşne olanlara diyorum, bu kan yükü sizin de yüreğinizi boğar.

Dün Cumhuriyet gazetesinde Orhan Bursalı, çok hayati tespitler yaptı. Dilerim önce Cumhuriyet’in yayın yönetmeni ve editörleri okur ve bir vicdan sorgulaması yaparlar. Çünkü en çok onlar ölümlerden “Erdoğan karşıtlığı rantı” üretme çabasındalar.

Orhan Bursalı “HDP ile PKK yol ayrımında mı?” başlıklı yazısında bir yandan HDP’yi muhasebe zeminine çekmeye çalışırken diğer yandan da HDP ve PKK’ya kredi açanları sorgulamış oluyor. İşte o değerlendirmelerden bir bölüm:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Devrim! Biz de böyle yaptık 24 Mart 2024 | 147 Okunma Küçükpazarlı Kemal 17 Mart 2024 | 141 Okunma Vakıa vakası! 10 Mart 2024 | 153 Okunma Yüz yıllık yalnızlığın ilk günü 03 Mart 2024 | 122 Okunma Yetmiş yetmemiş notları 25 Şubat 2024 | 82 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar